SPARK'D: Det nye reality-konkurransekonseptet til EA Games starter nå på fredag. Foto: Electronic Arts 2020 / Business Wire
SPARK'D: Det nye reality-konkurransekonseptet til EA Games starter nå på fredag. Foto: Electronic Arts 2020 / Business Wire Vis mer

«The Sims» blir realityshow

Vinneren stikker av med 100 000 dollar.

Publisert

Har du brukt et flaut antall timer foran PCen opp igjennom åra, på å bygge hus, lage familier og laste ned flere tusen filer med hår, klær og møbler til «The Sims»?

Nei? Bare meg?

Hvis du ikke er så godt kjent med verken «The Sims 1», «2», «3» eller «4», så er det kort og greit et spill der du er en slags gud. Du kan lage personer eller familier, bygge hus og hjem til dem, og styre alt de gjør.

Noen liker best å spille spillet sånn at de følger familiene sine i flere generasjoner, mens andre kan sitte flere timer for å bygge det perfekte huset.

Og så skal vi ikke komme unna, at mange også har brukt spillet til å finne oppfinnsomme måter å ta livet av simmene (karakterene/menneskene i spillet journ.anm.) sine på.

Er du som meg, som sprang til butikken da nye utvidelsespakker ble sluppet, og som ikke kan få nok av spillet - er det bare å spenne seg fast.

Nå får nemlig spillserien, som først kom ut februar 2000, et eget realitykonsept.

Ja, du leste riktig. EA Games, skal lage reality av «The Sims».

Konseptet har fått navnet «The Sims Spark'd», og første episode kommer ut allerede nå på fredag på TV-kanalen TBS.

Men før du får noen syke idéer her om stiger som fjernes fra basseng, eller komfyrer som tar fyr - nei, det blir ikke sendt inn deltakere for å «leve som simmer».

Istedet skal noen av de beste «The Sims»-spillerene i verden konkurrere mot hverandre i å spille spillet.

I konkurransen skal 12 spillere, som alle er kjente i «The Sims»-miljøet, spille mot hverandre for å stikke av med førsteplassen og 100 000 dollar.

Nikki Rapp er stemmeskuespiller i spillene «The Sims 2» og «The Sims 3». Språket i spillet, simlish, eksisterer ikke og Nikki forteller at hun finner på nye ord underveis i opptakene. Video: Marthe Moen / Endre Vellene Vis mer

På samme måte som i mange andre reality-konkurranser, vil deltakerne få en oppgave de må løse på en viss tid. Men i motsetning til å bake en kake, som i «Kakekrigen», eller å lage et antrekk, som i «Ru Pauls Drag Race» eller «Symesterskapet» - vil det heller gå ut på å lage historier og ting i spillet.

Realityprogrammet vil gå over fire episoder, og sendes både på TBS og på YouTube hos Buzzfeed Multiplayer, mandagen etter at det har gått på TV.

I serien blir deltakerne dømt av et kjent dommerpanel bestående av YouTuberen Kelsey Impicciche, sangeren Tayla Parx og spillutvikleren Dave Miotke.

Sistnevnte har jobbet med «The Sims»-franchisen i over et tiår.

Impicciche er kjent fra blant annet Buzzfeed Multiplayer, der hun har flere YouTube-serier som omhandler «The Sims».

En av de mest kjente heter «100 baby challenge», hvor utfordringen går ut på å lage en sim, som skal få så mange barn som overhode mulig. Alle med forskjellige fedre, og så må en av døtrene ta over når mora blir gammel, helt til man har fått 100 barn totalt.

Tayla Parx har blant annet spilt inn sangen sin «Me vs. You», på «simlish» (språket karakterene i spillet snakker journ.anm.), til en av utvidelsespakkene i «The Sims 4».

Den tidligere Idol-finalisten Rayvon Owen skal lede programmet. Han sier til EA Games at han har spilt «The Sims» siden han gikk på ungdomsskolen.

Om du selv gjerne skulle vært med, så frykt ikke. Sjansen din kan være rett rundt hjørnet.

For selv om det i første omgang er kjente spillere som er med, har EA Games laget «Spark'd Challenge Program», hvor både du og jeg kan være med å lage innhold til spillet.

De som scorer best der, vil vinne en mulighet til å bli vurdert for nye sesonger av serien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer