Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Smashing Pumpkins

Smashing Pumpkins var en viktig del av 90-tallsrocken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smashing Pumpkins unngikk både selvmord og dopdød, så vidt, men nedleggelsen av bandet etter fjorårets skuffende femtealbum «MACHINA/The Machines of God» var helt riktig. Like naturlig er det at de nå oppsummerer karrieren. «Greatest Hits (Rotten Apples)» viser at Billy Corgan og co. var bandet som best forente gamle tiders utadvendte stadionrock med innadvendt og usensurert 90-tallsapati. Pumpkins var et av få band fra 91-generasjonen som fungerte i store konserthaller. Corgan likte både heavy metal og progrock, han. Og dette kombinert med evnen til å kanalisere personlige depresjoner og forakt inn i velformulerte låter gjorde Pumpkins til det det var. Plata viser også hvordan Corgan kompenserte for sine mangler som vokalist med personlighet, desperasjon og sjel. Men plata avslører også Pumpkins' begrensninger. Materialet fra «Gish» (1991) framstår i dag som famlende, mens de nyere tingene (to nyinnspilte sanger og to kutt fra «MACHINA...») er preget av slitasje i opptråkkede spor.

I et begrenset opplag er det også med en disk to, «Judas O». Samlingen er kompletterende for fans som har savnet en oppfølger til raritets- og b-sidesamleren «Pisces Iscariot» (1994).

Hele Norges coronakart