- «The Sopranos» vil alltid bli stående som en milepæl i tv-historien

Ekspertene hyller mafiaserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller James Gandolfini vil først og fremst bli husket for rollen som den hensynsløse, men mangefasetterte mafiabossen Tony Soprano i TV-serien «The Sopranos».

- Han var et geni. Alle som så ham, selv i de minste roller, kunne se det. Han er en av de største skuespillerne noensinne.  Slik beskriver Sopranos-skaper David Chase 51-årige Gandolfini.

- Mye av genialiteten fantes i de triste øynene hans. Jeg sa til ham flere ganger: «Du skjønner det ikke. Du er som Mozart», sier Chase i en kunngjøring.

Skuespilleren var på ferie i Italia med familien, før han skulle besøke filmfestivalen i Taormina for å motta en pris skulle også innom en filmfestival for å motta en pris. Seint onsdag kveld fikk han hjertestans, og ble kjørt til sykehus i all hast. Gandolfini ble erklært død onsdag klokka 22 norsk tid, etter gjentatte gjenopplivingsforsøk både i ambulansen og på sykehuset.

Gandolfini skal ha blitt funnet av sin 13 år gamle sønn, på hotellet Boscolo Exedra i Roma.

-  Milepæl i tv-historien «The Sopranos» ble laget i seks sesonger fra 1999 til 2007, og er en av tidenes største TV-serie-suksesser. Millioner av fans verden over sørget i går over Gandolfinis uventede bortgang, og hyllet ham i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer