The Streets til Øyafestivalen

På toppen av ei knallsterk artistliste har Øyafestivalen sikret seg underskriften til britiske The Streets, alias 24 år gamle Mike Skinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har jobbet lenge for å få ham som headliner, og til slutt klarte vi det. Han blir den dyreste utlendingen vi noen gang har hyret. Men uten tvil verdt det, sier bookingsjef Claes Olsen.

Sekser på terningen

Da Skinner, under artistnavnet The Streets, ga ut sin debut-CD «Original Pirate Material» i 2002, trillet Dagbladets anmelder ut en sekser og skrev:

«et 100 prosent unikt engelsk fenomen. Skinners miks av garage og hip hop høres ut som det perfekte soundtracket til en vandring i urbane og fattige engelske nabolag.» VG, Dagsavisen, Aftenposten og Natt&Dag var enig.

Sterke navn

The Streets er klar med et nytt album 10. mai. Singelen «Fit But You Know It» er like rundt hjørnet.

- The Streets er motsatsen til den overflatiske amerikanske hip hopen, der mye dreier seg om champagne, horer og biler. Skinner, derimot, er skummelt autentisk. Han tar for seg hasj, vold, narkogjeld, nettporno, ecstasy, - i låter som er snekret på gutterommet i Birmingham. Møkkete, ja. Men også spektakulært, mener folkene bak Øyafestivalen.

Olsen vet ennå ikke hvilken dag The Streets skal på scenen, men antyder åpningsdagen 12. august. Mange sterke navn vil opptre i Middelalderparken:

Franske Air - og norske Gluecifer, Savoy, Sondre Lerche, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Tungtvann, Silver, Minor Majority og Julian Berntzen.

TIL ØYAFESTIVALEN: The Streets, alias 24 år gamle Mike Skinner, vil levere spektakulær hip hop på Øyafestivalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer