The tv-krangel tilspisses

TRONDHEIM (Dagbladet): Travellin' Strawberries har fått tilbud om å kjøpe rettighetene til to av sine egne tv-show for 300000 kroner. Tilbudet kommer fra produsenten de mener skylder dem nærmere én million kroner.

- Dette er til å le av, sier Tore Johansen til Dagbladet.

Han forteller at de har fått et brev fra advokaten til det konkursrammede danske produksjonsselskapet Saks Film og TV.

Der blir de tilbudt å kjøpe rettighetene til tv-serien «Prinsesse Gullhår» og tv-showet «Hva gjør de i helgene?» for 300000 kroner. Men da må de forplikte seg til ikke å reise privat søksmål mot produsenten Hans Erik Saks.

- Dette er tv-show vi allerede har rettighetene til, sammen med Saks. Han får ikke gjort noe som helst med dem uten vår tillatelse, sier Tore Johansen.

Millionkrav

Samarbeidet om tv-serien «The Julekalender» ble en kjempesuksess. Men etter nedturen med «Prinsesse Gullhår», har ikke forholdet mellom Travellin' Strawberries og Saks Film og TV vært «bærre lekkert».

I begynnelsen av 1998 gikk trioen Tore Johansen, Ivar Gafseth og Erling Mylius til det skritt å politianmelde Saks for underslag. De mener å ha krav på nærmere én million kroner som en del av oppgjøret for «Prinsesse Gullhår». Seinere har Saks Film og TV gått konkurs - og nå tyder alt på at pengekrangelen fortsetter inn i det neste årtusen.

Søksmål

Travellin' Strawberries venter nå på at konkursboet skal bli ferdig oppgjort, før de vurderer neste skritt.

- Jeg tror det ender med at vi går til et privat søksmål, selv om Saks kanskje ikke har noe penger nå. Den dagen han eventuelt tjener penger skal han få gjøre opp for seg, sier Tore Johansen.

Hans Erik Saks hevder overfor Dagbladet at han ikke kjenner til noe brev med tilbud om kjøp av tv-rettigheter.

- Hvis jeg har noen kommentar til denne saken, så vil jeg si dem direkte til partene. Jeg pleier ikke diskutere dette med pressen, sier Saks.

THE TV-BRÅK: Ivar Gafseth, Erling Mylius og Tore Johansen krever millionerstatning av sin konkursrammede eks-produsent Hans-Erik Saks.