«The Voice»-mentorene advarer mot kontrakt

- Ideelt sett burde de ikke måtte skrive under på en kontrakt i det hele tatt, sier Sondre Lerche.

ADVARER: Sondre Lerche og resten av «The Voice»-mentorene er kritiske til omfattende kontakter, og mener at det beste hadde vært om de slapp å skrive under på noen kontrakter. Neste fredag er det finale i sangkonkurransen. Foto: TV 2
ADVARER: Sondre Lerche og resten av «The Voice»-mentorene er kritiske til omfattende kontakter, og mener at det beste hadde vært om de slapp å skrive under på noen kontrakter. Neste fredag er det finale i sangkonkurransen. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har ikke innsyn i kontraktene, men jeg vil anta at ettersom det er et internasjonalt konsept, så er det tøffe vilkår, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.  

I motsetning til Furuholmen har Dagbladet tilgang til et eksemplar av den omfattende kontrakten som alle «The Voice»-deltakerne har måttet skrive under på.

Som Dagbladet skrev i desember, får vinneren en platekontrakt og avtale om utgivelse av ett album - men alle som kommer til finalerundene i programmet forplikter seg til langt mer.

Opsjon på album De forplikter seg til å gi Universal Music opsjon på en artistavtale som sikrer plateselskapet full kontroll - med opsjon på tre album, managementrettigheter, såkalt forlagskontrakt, rett til andel av merchandise-salg og andel av betaling for konserter og eventjobber.

I tillegg har deltakerne hatt taushetsplikt i forhold til om de er videre eller ikke. 

Både Gramarts daglige leder Elin Aamodt og Lars Lillo-Stenberg advarte mot kontrakten i desember.

Om en uke er det finale i «The Voice», og mentor Sondre Lerche er kritisk til normen om at deltakere i slike program må forplikte seg til enkelte plateselskap.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer