«The Voice»-stemmen blir ikke skikkelig forløst

Mange musikalske kokker på Martin Hallas debutplate.

Foto: Mats Bakken / Universal Music
Foto: Mats Bakken / Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Et knapt år har gått siden den 24 år gamle aurskogingen og tidligere guttesopranen Martin Halla  vant talentkonkurransen The Voice.

Etter kjapt å ha tatt unna det verste utgivelsespresset med en coverlåt-EP, er nå albumdebuten her; plata der han skulle ha fått tid til å vise oss ikke bare stemmen Martin Halla, men også musikeren og låtskriveren. Ivrige hjelpere Men så enkelt var det visst ikke. På laget har Halla sin The Voice-mentor Magne Furuholmen og hans mangeårige samarbeidspartner Martin Terefe, som begge produsererer og bidrar tungt på låtskriversiden.

Det er dessuten hentet inn en raus håndfull eksterne låtskrivere. Selv har Halla bidratt til rundt halvparten av låtene, men bare to er hans helt egne komposisjoner.En av dem er til gjengjeld albumets klart beste spor.For der første del av «Winter Days» preges av glattpolert, tilsynelatende velsnekret bakgrunnsradiopop - akkurat passe pene og motstandsløse melodier, men med akkurat passe mye driv - er tittelsporet det første som faktisk engasjerer nok til at man lytter.

Kler det enkle Det er det flere grunner til. For det første er det enkle det beste for Halla, som han viste allerede på EPen «Release Me»: Det er når instrumenteringen er begrenset og produksjonen intim at nerven i stemme og melodier kommer best fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer