«The Walking Dead» er snart tilbake

- Jeg garanterer at du vil bli overrasket.

(Dagbladet): Mandag neste uke er det klart for premieren på den fjerde sesongen av den populære zombie-serien «The Walking Dead», og både skuespillere og produsenter er enige om at den kommende sesongen vil overraske og skremme.

Ingen steder er trygge I en av trailerene til den fjerde sesongen fortelles det at denne gangen er «ingen steder trygge», og det kommer tydelig frem av klippet at zombiene er like blodtørstige som tidligere -om ikke mer.

- Hva du enn tror skal skje i den fjerde sesongen, garanterer jeg at du vil bli overrasket, sier produsent Dave Alpert.

I traileren kan man se at fengselet, som en gang var et relativt koselig og trygt oppholdssted, nå står i fare for å bli invadert av zombier. Alle jobber hardt for å holde de levende døde ute, men etter hva man kan se i klippet er dette et heller håpløst arbeid. «Alt vi har jobbet så hardt for å holde ute, fant akkurat en vei inn», som karakteren Hershel Greene sier.

Bak serien står manusforfatter og regissør Frank Darabont, som også har gitt oss storfilmene «The Shawshank Redemption» og «The Green Mile». Serien er basert på en tegneserie med samme navn, skapt av Robert Kirkman og Tony Moore.

Vender tilbake I den forrige sesongen av «The Walking Dead» ble seerne introdusert for en rekke nye karakterer, blant andre den maktsyke og sinnsforvirrede Philip Blake, bedre kjent som «The Governor». Gruppa til Rick vant slaget mot The Governor i siste episode, men skal man tro medprodusent, Denise Huth, er ikke krigen mellom de to over enda.

- Guvernøren er fortsatt der ute og krigen er ikke over. Rick og hans gruppe vant kanskje det første slaget, men de betalte dyrt for den seieren, sier Huth i en promo for serien.

LEVENDE DØDE: I serien «The Walking Dead», basert på en tegneserie med samme navn, må hovedpersonene kjempe hardt for å overleve etter at en epidemi har gjort folk om til zombier. Foto: Scanpix
LEVENDE DØDE: I serien «The Walking Dead», basert på en tegneserie med samme navn, må hovedpersonene kjempe hardt for å overleve etter at en epidemi har gjort folk om til zombier. Foto: Scanpix Vis mer

Også Ricks sønn Carl forandret seg mye i løpet av tredje sesong, og produsent Gale Anne Hurd kan røpe at det vil komme flere overraskelser når det gjelder forholdet mellom far og sønn.

- I slutten av forrige sesong fikk Rick se hvilken retning Carl begynte å ta. Han hadde i bunn og grunn blitt en barnesoldat, en barnesoldat som kunne ta livet av en annen ung gutt. Dette er ikke noe Rick kunne sett for seg at ville skje, og jeg tror det var en ordentlig oppvekker for ham, sier Hurd ifølge Examiner, og fortsetter:

- I den kommende sesongen vil vi få se hvordan Rick har blitt forandret av å se at Carls holdninger og personlighet er i ferd med å endre seg.

Første episode av sesong 4 vil sendes på FOX Norge 14. oktober.

POLITI: Den tidligere politibetjenten Rick Grimes er lederen for en av gruppene med overlevende. Foto: Stella Pictures
POLITI: Den tidligere politibetjenten Rick Grimes er lederen for en av gruppene med overlevende. Foto: Stella Pictures Vis mer