STARTER PRODUKSJONEN: Dagen etter at stuntmann John Bernecker døde, ble innspillingen av «The Walking Dead» (bildet) stanset midlertidig. Mandag var de i gang igjen. FOTO: HBO
STARTER PRODUKSJONEN: Dagen etter at stuntmann John Bernecker døde, ble innspillingen av «The Walking Dead» (bildet) stanset midlertidig. Mandag var de i gang igjen. FOTO: HBOVis mer

«The Walking Dead»-filming i gang - fem dager etter stuntmann døde på jobb

- Vi er svært lei oss for dette tapet, sier ansvarlig produsent for serien.

(Dagbladet): 12 juli døde stuntmann John Bernecker under innspilling av TV-serien «The Walking Dead». Bernecker skal ha falt mer enn seks meter og landet på et betonggulv.

Dagen etter annonserte TV-kanalen AMC at de hadde stanset produksjonen midlertidig, som følge av ulykken. Mandag bekreftet en talsperson for AMC overfor The Hollywood Reporter at de startet produksjonen igjen denne dagen. De er nå i gang med å spille inn sesong åtte.

TV-SUKSESS: Sesong fem av «The Walking Dead» ble rundet av med en ekstra lang episode. Video: FOXVis mer Vis mer

Polyanna McIntosh, som spiller karakteren Jadis i serien, skrev dagen før på Twitter at de ville starte opp igjen mandag.

«Mens jeg forbereder meg til å jobbe igjen i morgen tenker jeg på Johns venner og famlie, og på John», skriver hun.

Ikke livsforlengende behandling

Stuntmannen fikk alvorlige hodeskader som følge av fallet, og ble fløyet til sykehus i helikoper. Livet hans sto ikke til å redde.

Fredag kveld uttrykte TV-kanalen AMC sin medfølelse. I en uttalelse sier Scott Gimple, ansvarlig produsent for serien, at Berneckers familie hadde kommet fram til at han skulle tas av livsforlengende behandling, og at organene hans skulle gå til organdonasjon.

- Vi er svært lei oss for dette tapet og våre hjerter og bønner er hos Johns familie, venner og kolleger i denne ekstremt vanskelige tiden, sier Gimple, ifølge Hollywood Reporter.

Han forteller at kollegene er knust etter John Berneckers død.

- Johns arbeid på «The Walking Dead» og flere dusin andre filmer og TV-programmer vil fortsette å underholde og glede publikum i generasjoner. Vi er takknemlige for alt han har utrettet, og vi sender alle våre kondolanser, kjærlighet og bønner til Johns familie og venner, sier han.

Basert på tegneserie

Bernecker har blant annet gjort stunt til filmen «Black Panter» som skal ha premiere i 2018, og filmene «Logan: The Wolverine» og «Fantastic Four», ifølge Imdb.

TV-serien «The Walking Dead» er basert på tegneserien av Robert Kirkman med samme navn, og første episode av den åttende sesongen skal etter planen sendes i oktober.