The White Stripes går kraftig ut og tar avstand fra Donald Trump

- Vemmes mot å bli misbrukt i presidentkampen.

GJENOPPSTÅR: The White Stripes med Meg og Jack White i Oslo tidlig på 2000-tallet. Nå de sammen mot Donald Trump. Foto: Mette Møller
GJENOPPSTÅR: The White Stripes med Meg og Jack White i Oslo tidlig på 2000-tallet. Nå de sammen mot Donald Trump. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bandet The White Stripes har sjelden vist seg sammen etter at gruppa ble oppløst i 2011. Når «gjenforenes» de i motstanden mot Trump i form av en uttalelse, melder NTB.

«Seven Nation Army»-misbruk

Men tirsdag gikk den tidligere duoen sammen om å distansere seg fra presidentkandidat Donald Trump.

VEMMES: Bandet liker dårlig at Trump-leiren bruker deres hit «Seven Nation Army» i presidentakampen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.     
VEMMES: Bandet liker dårlig at Trump-leiren bruker deres hit «Seven Nation Army» i presidentakampen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.      Vis mer

Garasjerockerne så seg nemlig nødt til å slå tilbake etter at en av deres mest kjente låter «Seven Nation Army» ble brukt i en pro-Trump-video.

- The White Stripes ønsker utvetydig å slå fast at de ikke har noe med denne videoen å gjøre, uttaler bandet i en pressemelding.

Ulovlig bruk av hiten

- Vi vemmes over å bli trukket inn i dette og den ulovlige bruken av deres sang, skriver paret i en felles pressemelding.

Videoen hvor låta brukes ser ut til å være laget av en Trump-fan, heller enn å være en offisiell video fra hans valgkampapparat.

The White Stripes har bestått av Jack og Meg White. Gruppa ble dannet i Detroit i 1997, og ble raskt kjent for sin særegne garasjerock som best kan beskrives som en rå blanding av punk og blues.

NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer