GJENOPPSTÅR: The White Stripes med Meg og Jack White i Oslo tidlig på 2000-tallet. Nå de sammen mot Donald Trump. Foto: Mette Møller
GJENOPPSTÅR: The White Stripes med Meg og Jack White i Oslo tidlig på 2000-tallet. Nå de sammen mot Donald Trump. Foto: Mette MøllerVis mer

The White Stripes går kraftig ut og tar avstand fra Donald Trump

- Vemmes mot å bli misbrukt i presidentkampen.

Bandet The White Stripes har sjelden vist seg sammen etter at gruppa ble oppløst i 2011. Når «gjenforenes» de i motstanden mot Trump i form av en uttalelse, melder NTB.

«Seven Nation Army»-misbruk

Men tirsdag gikk den tidligere duoen sammen om å distansere seg fra presidentkandidat Donald Trump.

VEMMES: Bandet liker dårlig at Trump-leiren bruker deres hit «Seven Nation Army» i presidentakampen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.     
VEMMES: Bandet liker dårlig at Trump-leiren bruker deres hit «Seven Nation Army» i presidentakampen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.      Vis mer

Garasjerockerne så seg nemlig nødt til å slå tilbake etter at en av deres mest kjente låter «Seven Nation Army» ble brukt i en pro-Trump-video.

- The White Stripes ønsker utvetydig å slå fast at de ikke har noe med denne videoen å gjøre, uttaler bandet i en pressemelding.

Ulovlig bruk av hiten

- Vi vemmes over å bli trukket inn i dette og den ulovlige bruken av deres sang, skriver paret i en felles pressemelding.

Videoen hvor låta brukes ser ut til å være laget av en Trump-fan, heller enn å være en offisiell video fra hans valgkampapparat.

The White Stripes har bestått av Jack og Meg White. Gruppa ble dannet i Detroit i 1997, og ble raskt kjent for sin særegne garasjerock som best kan beskrives som en rå blanding av punk og blues.

NTB.