Thea Steen tildeles Kreftforeningens hederspris

- Uvitenheten er grusom. Jeg har vært her før, men jeg blir aldri vant til det.

HEDERSPRIS:  Thea Steen i sitt hjem på Frogner i Oslo. Hun tildeles Kreftforeningens Hederspris

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HEDERSPRIS: Thea Steen i sitt hjem på Frogner i Oslo. Hun tildeles Kreftforeningens Hederspris Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg føler at det er julaften. Det er så stort at jeg skal få denne prisen og jeg syns det er veldig stas, sier Thea Steen.

Hun er tildelt Kreftforeningens hederspris, etter arbeidet hun har gjort for å få jenter til å ta celleprøve og sjekke seg for livmorhalskreft.

- Uvitenheten er grusom Sammen med daværende Det Nye-journalist Sofia Storhaug, tok Steen intiativ til kampanjen #sjekkdeg. Kampanjen, som ble lansert sammen med Det Nye og Kreftforeningen, oppfordret unge kvinner til å ta celleprøve og sjekke seg for livmorhalskreft. Samtidig blogger hun om livet med sykdommen.

Dette førte til at 6500 flere jenter sjekket seg for livmorhalskreft, en diagnose Steen selv har kjempet mot i ett år. Legene avsluttet nylig cellegiftkuren fordi den ikke har ønsket effekt. Akkurat nå kan ikke Steen gjøre annet enn å vente.

- Uvitenheten er grusom. Jeg har vært her før, men jeg blir aldri vant til det. Det er som en ukjent bølge og jeg vet aldri hvordan jeg skal takle det, sier hun.

Om én uke skal Steen igjen til Radiumhospitalet for å ta nye prøver. Igjen skal de sjekkes, analyseres og testes. Og igjen skal hun vente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer