Thelonious Monk, for svingende!

Wandrups utvalgte: John Beasley med eget Monk-storband.

HYLLER THELONIOUS MONK: John Beasley og hans Monk'estra har utgitt to plater med Monk-komposisjoner i storband-arrangementer.
HYLLER THELONIOUS MONK: John Beasley og hans Monk'estra har utgitt to plater med Monk-komposisjoner i storband-arrangementer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(CD: John Beasley (57) er fra Louisiana, en pianist og keyboard-virtuos med mange jern i ilden. Han har spilt med musikere fra Miles Davis til James Brown, fra Freddie Hubbard til Mike Stern, dessuten med Steely Dan, Chaka Khan, Sergio Mendes og Spice Girls (!). En mann med stor tro på musikken og på hva han kan gjøre med den.

OPPFØLGER: Plate nummer to med John Beasleys Monk'estra ble nylig utgitt.
OPPFØLGER: Plate nummer to med John Beasleys Monk'estra ble nylig utgitt. Vis mer

I år er det 100 år siden den geniale bop-pianisten Thelonious Monk ble født. Allerede i fjor oppfylte John Beasley en gammel drøm og satte sammen et 15 manns storband med saftige blåserrekker og seg selv bak tangentene. Bandet kalte han Monk’estra.

Både på den første plata og på en rykende fersk volum 2 (begge utgitt av Musikklosen) går han dristig til verks og omformer Monks fantastiske, minimalistiske låter til rødglødende storband-versjoner, fulle av soloer på alt fra trombone og trompet til bassklarinett og vibrafon. En dobbelt musikalsk ekspedisjon Monk ville ha nikket ivrig på hodet til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer