DEBATT

Debatt: Johaugs doping

- Therese Johaug er uskyldig

Den verste straffen er ikke utestengelse, men et ødelagt omdømme.

USKYLDIG: Therese Johaug er uskyldig. Hun er ingen jukser. Hun bør ikke dømmes av noen andre enn idrettsdomstolen. Og det skal ikke få ødelegge hennes ettermæle, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
USKYLDIG: Therese Johaug er uskyldig. Hun er ingen jukser. Hun bør ikke dømmes av noen andre enn idrettsdomstolen. Og det skal ikke få ødelegge hennes ettermæle, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Leppedopingen er en nasjonal skandale. Men Therese Johaug er uskyldig, og det er viktig at vi som tror det sier det.

Dette er ikke til deg som fortsatt er usikker. Dersom du fortsatt tror det er en reell mulighet for at steroidene som Therese Johaugs dopingprøve påviste skyldtes noe annet enn leppekrem, kan du slutte å lese her. Dersom du har rett vil det være tidenes største norske idrettsskandale, særlig ettersom et helt forbund har bygget oppunder løgnen, men jeg har ingen illusjoner om å overbevise deg.

Nei, dette er i stedet til alle dere som faktisk tror på Therese Johaugs versjon. Du har sett bildene av den sprukne leppen, du har hørt Antidoping Norges vitnesbyrd og du regner det dessuten som usannsynlig at verdens beste skiløper bevisst skal risikere å bli dopingtatt for så godt som ingen gevinst – gitt de lave verdiene.

Og likevel bruker du din posisjon som enten hoderystende tørrprater i kantina, eller sportskommentator i landets største avis, til å fremføre noe ala følgende slappe resonnement:

«Hun har ikke gjort noe feil, men det har ingenting å si. Fordi nå kan utlendingene fordømme oss – med rette.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.