Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thiis-Evensen, Marius

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik begynte jeg å skrive:

- Det hele begynte da jeg var atten år. Jeg våknet da jeg satt ved skrivebordet og skrev. Jeg hadde gjort en halv side om en gulbrun larve. Det ble min første roman som ingen forsto. For øvrig forsto jeg den ikke selv heller. Så prøvde jeg meg i våken tilstand. Det ble til Sneen på Castello. Den skrev jeg på en øy i Middelhavet, Isola del Giglio. Det er fire år siden jeg begynte, og nå er den ferdig. Jeg er et lykkelig menneske.

Beste leseropplevelse:

- Det er fire bøker som har gjort meg overordentlig glad. Den første var Torgeir Schjervens «Omvei til Venus». Han skriver om kjærligheten på en måte som få andre har klart. Den andre var Ernest Hemingways «Og solen går sin gang». Han skriver om kjærligheten på en måte som få andre har klart. Den tredje var Joseph Conrads «Lord Jim». Han skriver om kjærligheten på en måte som få andre har klart. Den fjerde var Marius Thiis-Evensens «Sneen på Castello». Han skriver om kjærligheten på en måte få andre har klart. Jeg er et lykkelig menneske.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg er glad i å leve. Når jeg lever på en spesiell måte får jeg behov for å fortelle videre hvordan det hele føltes. Jeg tror det er så enkelt, ja. Dessuten mener jeg å ha allmengyldige ting å fortelle. For øvrig er det bare mennesker jeg finner interessante. Ikke dyr. Ikke ting. Bare mennesker. Så blir jeg lykkelig hver gang jeg oppdager å ha skrevet noe godt. Når løgnen blir til sannhet. For å si det med få ord: Jeg er et lykkelig menneske.

Slik bruker jeg Internett:

- Jeg har en inngrodd skepsis til Internett. Om jeg bruker det så er det stort sett for å se porno. Det er alltid vemmelig etterpå. Mens det pågår er det helt OK.

(Dagbladet.no 11.09.00)