Thirstin' Howl III

Kvinnegruppa Ottars verste mareritt.

Cover: Undergrunnsrapperen Thirstin Howl III står på et båtdekk og poserer framoverbøyd med et svært anker i henda. Det er årets tøffeste cover. Så åpner du cd-en og ser hva innercoveret byr på: en hyllest til hans avdøde mor. Ovenfor hyllesten ser du to politibilder av hans arresterte mor. Og på selve cd-en dukker det absurde mesterverket «I Still Live With My Mom» opp (han har asken hjemme), for å virkelig understreke at denne humoristisk anlagte rapperen med puertorikanske røtter ikke er som andre rappere.

Thirstin byr på tøff og humorbasert undergrunns-hip hop av den politisk ukorrekte sorten: «Dreams of Fucking a Cartoon Bitch» og «I Wanna Watch» er ikke bare morsomme, de viser også at Thirstin innehar en god porsjon av det hip hop mangler mest: selvironi.

Hele albumet, som er en slags «best of» av hans tidligere under-undergrunnsutgivelser, skurrer rundt i sin egen verden skapt av bisarre og underholdende tekster. Kanskje er det vel sterk kost i en hel lytt; likevel er «Skilligan's Island» en av årets mest interessante hip hop-utgivelser. Eminem dukker også opp.