This could be the last time

Legger ut på verdensturné som kan bli den siste. Tre nye låter sluppet.

The Rolling Stones legger neste uke ut på en verdensturné som kan vise seg å bli den siste. Hvis ikke fristelsen til å fortsette igjen får overtaket hos de aldrende rockerne.

Stones har æren av å ha \'oppfunnet\' den verdensomspennende verdensturnéen på store arenaer. Denne forretningsmodellen har vist seg å bli gullkantet for bransjens største navn. Siden 1989 har bandet tatt inn 14,5 milliarder kroner på reisevirksomheten.

Denne rundturen starter i Fenway Park i Boston. Neste sommer kommer britene til Europa, før reisen avsluttes i Australia og Det fjerne østen.

Nytt album

Stones slipper samtidig sitt første studioalbum på åtte år. Og for å skape blest om A Bigger Bang, har bandet lagt ut tre låter for nedlasting på iTunes en måned før cd\'en kommer.

Sangene kan lastes ned her.

Albumet beskrives som \'back to basics\'. Klassisk blues og soul danner grunnstammen, heter det i hypen. Det gjenstår å høre om plata blir like banebrytende som konsertene.

Blant den halvannet år lange turnéens nyskapninger er publikumsplasser på scenen. Det gjelder selvsagt bare de aller dyreste av de tre millioner billettene bandet regner med å selge. Men er du fanatisk tilhenger, spanderer du kanskje sitteplass bygd direkte inn i scenen. Nærmere kommer du knapt.

VETERANENE: Charlie Watts (64) har overlevd kReften. Det var ham ryktene gikk om da "This could be the last time" ble skrevet i 60-årene. Keith Richards (61) har tålt mer uforsiktighet enn de fleste. Sir Mick er trimfreak og 62. Ronnie Wood (58) er yngstemann og reformert alkis. Foto: Scanpix/AP
VETERANENE: Charlie Watts (64) har overlevd kReften. Det var ham ryktene gikk om da "This could be the last time" ble skrevet i 60-årene. Keith Richards (61) har tålt mer uforsiktighet enn de fleste. Sir Mick er trimfreak og 62. Ronnie Wood (58) er yngstemann og reformert alkis. Foto: Scanpix/AP Vis mer