EKKELT: «Det føles så jævlig deilig å kunne sitte i en trygt kontrollert sone, og bare slippe gråten løs. Men i det siste har det dog fulgt en litt ekkel bismak med tårene», skriver Williamsom (avbildet). Foto: Nina Hansen
EKKELT: «Det føles så jævlig deilig å kunne sitte i en trygt kontrollert sone, og bare slippe gråten løs. Men i det siste har det dog fulgt en litt ekkel bismak med tårene», skriver Williamsom (avbildet). Foto: Nina HansenVis mer

This feature story will amaze you!! I cried for hours!!!

På Facebook postes for tiden mye videoer med svært emosjonelt innhold. Jeg griner selv, jeg.

Meninger

«A kitten walks into a dog house. What happens will make your jaw drop» «An unbelieveable poem written by a 14 year old.» «This 4-year old made me cry!!!»

På Facebook postes for tiden mye videoer med svært emosjonelt innhold, og melodramatiske twist-and-turns som får demningene bak øya til å briste. Hunder som får eieren hjem fra Irak-krigen, små barn som synger amazing graze a cappella, eller svigerfar som holder en uventede tale til sin kommende svigersønn

Jeg griner selv, jeg. Lar tårene renne til menn som har blitt bestevenner med rådyr, døve som hører for første gang og babyer uten puls som plutselig våkner i armene på desperate foreldre...til tonene av Céline Dion. Det føles så jævlig deilig å kunne sitte i en trygt kontrollert sone, og bare slippe gråten løs. Kjenne at jeg har følelser. Kjenne at jeg har sympati for et mobbeoffer i St. Carolina som uventet tilgir mobberen «Chuck».

Men i det siste har det dog fulgt en litt ekkel bismak med tårene. Jeg har begynt å skamme meg mer og mer. Jeg minner meg selv om karakteren Cornelius i filmen Fight Club. Han som oppsøker støttegrupper for menn med prostatakreft, uten å ha det. Med den eneste hensikt å kunne gråte i armene på andre menn og kjenne at han lever.

Hvorfor lar jeg meg friste til å gå inn på «a very emotional video after an unimaginable tragedy»? Hvilken rett har jeg til å delta i deres sorg og felle tårer for lokalsamfunnet etter togulykken? Og hva er hensikten? At jeg bryr meg?

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Nei, jeg drives i bunn og grunn av samme egoistiske motiv som når jeg besøker sider som redtube, xhamster etc.: Jeg trenger en orgasme. En soulgasme! Jeg sitter og følelsesmessig runker til brødre som hjelper sine handikappede lillesøstre, så tårene spruter utover. Jeg kommer igjen og igjen av katter som reddes ut av isen og monster-ejakulerer når 11 år gamle Tim med leukemi blir overrasket av Christiano Ronaldo på bursdagen sin.

Og etter at jeg har kommet over hele tastaturet og nedover genseren. Etter at jeg har renset bort de siste dråper av saltvann, og gjemt tørkepapiret så min samboer ikke skal fatte mistanke. Ja da skammer jeg meg. Inni hodet mitt legger jeg meg i mental fosterstilling og skrubber meg i dusjen med stålbørste. Til neste gang...

Så tenk litt på det når du deler videoer med sterkt følelsesmessig innhold på sosiale medier. Det sitter 33 år gamle menn der ute med svært uedle hensikter.

P.S. Han 14 åringen som skrev det «fantastiske» diktet har stjålet ideen fra en argentinsk valgkampanje.

Ha en fin dag da, du.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.