Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thom Yorke gir ut soloalbum

Les eposten som overrumplet Radiohead-fansen.

(Dagbladet.no): Tidspunktet kunne knapt vært mer overraskende. Midt i den pågående turneen med Radiohead og bare måneder før slippet av bandets nye album neste år, varsler Thom Yorke om en til nå helt ukjent plateutgivelse - allerede om en drøy måned.

Nyheten slapp Radiohead-vokalisten selv, i en epost til utvalgte fan-forum på nettet, som før helga ble varslet om at de burde «følge med i innboksen».

Men den eksentriske låtskriveren lover at sideprosjektet ikke betyr noe som helst for Radiohead, og vil ikke engang gå med på å kalle skiva et soloalbum.

«Ja det er et album! Nei, det er ikke et Radiohead-album. Som dere vet turnerer bandet og skriver nye greier og gjør bra ting, så jeg vil ikke ha noe dritt om at jeg er en forræder eller noe om oppbrudd bla bla... Dette ble gjort med deres velsignelse, og jeg vil ikke høre det ordet, solo. Høres ikke riktig ut. Ok, det var det», skriver Yorke i den overraskende eposten, ifølge den respekterte fansiden At Ease Web.

Den mediesky musikeren forteller at albumet skal hete «The Eraser». Yorke spiller alle instrumenter selv, og beskriver musikken kryptisk som «mer beats og elektronika. Men det er låter». 

Radioheads faste produsent Nigel Godrich har gjort finpussen på albumet, som er planlagt utgitt i juli på XL, labelen til White Stripes i Storbritannia.

I mellomtida kan Radiohead-fansen laste ned opptak av en rekke av bandets nye låter, som i disse dager testet ut på konsertpublikum i Europa.

LIKER Å OVERRASKE: Thom Yorke har klart å holde soloprosjektet hemmelig i lang tid. Foto: SCANPIX/AP
LIKER Å OVERRASKE: Thom Yorke har klart å holde soloprosjektet hemmelig i lang tid. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling