Thom Yorke har blitt en gammel kunstner man nikker anerkjennende til

Wow-faktoren på Radiohead-sjefens andre soloplate uteblir.

Thom Yorke har blitt en gammel kunstner man nikker anerkjennende til
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Folk har gjerne en oppfatning av Radiohead-overhode Thom Yorke som en sær og folkesky vriompeis. Sånn må det gjerne være, men er det nødvendigvis noe negativt?

Vel har ikke de siste stuntene til Radiohead nødvendigvis vært en ubetinget suksess, rent bransjepolitisk. Men de har alikevel hatt med seg en følelse av kompromissløshet og en uvilje mot å la noen tukle med det kreative innholdet. Være seg fans, media og industri. Og det er jo først og fremst der skoen trykker?

Gammel og gnomete Da får man også legge til side at Yorke i denne omgang slipper sitt andre soloalbum som BitTorrent og på vinyl. Etter sigende et eksperiment for å se om de kan gjenvinne kontrollen på hvordan musikk spres digitalt. Akkurat den biten kjennes gammel og gnomete. Musikalsk er det nok en gang nye strikker som skal tøyes.

Forrige soloutspill var «The Eraser» som kom noen knappe måneder før Radiohead-plata «In Rainbows» - ikke helt etter boka, det heller, altså. Debuten var en slags videreføring av «Kid A»s smått radikale defragmentering av pop-formatet. Litt for knatrete for sitt eget beste mente noen, briljant pop-kunst, var omkvedet hos andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer