Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thom Yorke vurderer å slutte med turnéer

Mener det skader miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Radiohead-vokalist Thom Yorke er redd for at bandets turnévirksomhet kan få alvorlige konsekvenser for miljøet og klimaendringene. Nå vurderer han å gi seg med reisingen.


- Slik turneer blir strukturert nå, og måten det fungerer på, er det et latterlig forbruk av energi. Jeg vil vurdere å nekte å turnere av miljømessige årsaker, hvis det ikke skjer noen endringer her, sier Thom Yorke til
the Guardian.


Båt til USA

Han er særlig skeptisk til å dra langt av gårde for å spille konserter. I USA er det aller verst.

- Noen av de beste konsertene våre noensinne har vært i USA. Men det er 80 000 mennesker der, og alle har sittet i trafikkorker i fem eller seks timer for å komme dit, mens bilmotorene går. Det er noe dritt, sier han.

Radiohead fortsetter likevel å turnere fordi ikke alle i bandet deler Yorkes syn. Selv har han mest lyst til å reise med båt til USA. Og nå funderer han på om det går an å ta tog til Japan.

- Jeg liker godt den der transsibirske hva-den-nå-heter, men den skal visst være litt skummel, sier han.


Ville ikke møte Blair 

MILJØVENNLIG: Thom Yorke kan bli sjelden å se på konserter fremover, hvis ikke Radiohead finner en mer miljøvennlig måte å turnere på. Foto: REUTERS/SCANPIX
MILJØVENNLIG: Thom Yorke kan bli sjelden å se på konserter fremover, hvis ikke Radiohead finner en mer miljøvennlig måte å turnere på. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Yorke ble intervjuet av the Guardian i forbindelse med miljøorganisasjonen Friends of the earths kampanje mot klimaendringer. Han har lenge engasjert seg i organisasjonen og klimaspørsmålet.

Tidligere i år nektet han å møte Tony Blair for å diskutere klimaendringer, fordi han mente at den britiske statsministeren ikke har noen kredibilitet når det gjelder dette.

Radiohead har nylig vært på turné i både Europa og USA. Tidligere i høst ga Thom York ut soloalbumet «The Eraser». Dagbladet.no viste et videointervju med ham i forbindelse med utgivelsen.