Thom Yorkes supergruppe trekker seg fra Spotify

- Tro om igjen. Nye artister på Spotify får ikke betalt.

Hudfletter strømmetjeneste: - Tror om igjen. Nye artister du oppdager på Spotify, får ikke betalt, skriver Radiohead-frontmann Thom Yorke på Twitter. Her fra en konsert med Atoms For Peace, som nå trekker sin musikk fra strømmetjenesen. Foto: Reuters / Marko Djurica
Hudfletter strømmetjeneste: - Tror om igjen. Nye artister du oppdager på Spotify, får ikke betalt, skriver Radiohead-frontmann Thom Yorke på Twitter. Her fra en konsert med Atoms For Peace, som nå trekker sin musikk fra strømmetjenesen. Foto: Reuters / Marko DjuricaVis mer

Radioheads frontmann, Thom Yorke, har trukket musikken til sitt andre band Atoms for Peace fra Spotify.

Yorke fordømmer på Twitter streamingtjenesten, skriver The Independent. Han mener at Spotify absolutt ikke klarer å støtte nye artister. Det samme mener hans mangeårige produsent, Nigel Godrich.

På Twitter skriver Yorke: «Tro om igjen. Nye artister som du oppdager på Spotify, får ikke betalt. Samtidig drar aksjonærene pengene inn..»

Også Nigel Godrich tvitrer om bruddet med Spotify.

«Vi er ute av Spotify. Kan ikke gjøre det mer. Noen må si noe. Det er dårlig for all ny musikk», tvitrer Godrich.

Pressesjefen i Spotify, Sofia Grant, sier at Spotifys målsetning er å være en tjeneste som musikkfans elsker, som står for en betydelig del av inntektene til musikkbransjen og som gjør det mulig for nye artister å nå et publikum.

- Grant uttaler at «Vi er fortsatt bare i begynnelsen av et langsiktig arbeid, som har en veldig positiv effekt på musikkbransjen. Hittil har vi betalt 500 millioner dollar til rettighetsinnehavere og innen året er slutt regner vi med å ha betalt inn hele 1 milliard dollar. En stor del av disse inntektene kommer til å bli reinvestert i nye musikktalenter, forklarer pressesjefen og legger til:

- Vi jobber hele tiden med å gjøre Spotify til den mest artist-vennlige musikktjenesten på markedet, og vi samarbeider med en rekke ulike artister om hvordan Spotify kan hjelpe til med å bygge opp deres karriere, sier Grant.

NTB