Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thomas Brøndbo (38) vil ut av storebror Bjarnes skygge

Er lei lillebrorstemplet og vil aldri opptre i bar overkropp.

MUSIKALSK AVSTAND: Thomas Brøndbo (til høyre) er lei av å havne i skyggen av sin storebror Bjarne. Her fra en Singstar-duell, som endte med en knusende seier til lillebror Thomas, fra 2008. Nå er han klar med ballade, alene - uten sine storebrødre.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
MUSIKALSK AVSTAND: Thomas Brøndbo (til høyre) er lei av å havne i skyggen av sin storebror Bjarne. Her fra en Singstar-duell, som endte med en knusende seier til lillebror Thomas, fra 2008. Nå er han klar med ballade, alene - uten sine storebrødre. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer

Thomas Brøndbo sliter med å komme videre i karrieren, men han holder hardnakket på sin egen stil.

Trønderartisten ønsker avstand til brødrene Eskil og Bjarne fra suksessbandet D.D.E.

- Den helvetes skyggen - Jeg er lillebroren som står i den helvetes skyggen av mine brødre. Men jeg hermer ikke etter Bjarne, sier han stolt og bestemt.

Etter at han kom til finalen i «Lyden av lørdag» på NRK1 i 2007, da Ida Jenshus stakk av med seieren, ble han norgeskjent - ikke minst på grunn av etternavnet.

Året etter kom soloplata, hans eneste så langt, og i 2009 deltok han i Melodi Grand Prix.

BCG: Fra venstre Chand Torsvik, Ronny Grannes og Thomas Brøndbo. Pressefoto: Marthe Amanda Vannebo
BCG: Fra venstre Chand Torsvik, Ronny Grannes og Thomas Brøndbo. Pressefoto: Marthe Amanda Vannebo Vis mer

I fjor samarbeidet Thomas Brøndbo med Chand i bandet BCG.

Aldri bar overkropp - Bjarne er en entertainer. Skal jeg stå der med bar overkropp, nei det går ikke, sier Thomas Brøndbo kategorisk.

- Jeg må bare holde på med mitt og tro på meg selv. Jeg har min stil, sier han og håper at en mer en 20 år gammel låt skal gi karrieren et nytt puff.

Nå gir Thomas Brøndbo ut «Vi trøng kvarainn», den siste låta som ble skrevet av Prudence-medlemmet Per Erik «Prikken» Wallum før han døde av kreft i 1990.

Egentlig MGP-låt Han lagde den som en MGP-låt, sendte den til NRK, men fikk den i retur med beskjed om at den ikke passet.

- Skuffet la han låta i skuffen, og der har den ligget helt til nå, sier Brøndbo.

MGP-DELFINALE:  Thomas Brøndbo feiret seieren og sin 35 års dag januar 2009 sammen med Velvet, som består av (fra v) Thea Bay, Cornelia Børnick, Charlotte Øverland Våset og Annette Amalia Larsen. 
Foto: Anders Grønneberg
MGP-DELFINALE: Thomas Brøndbo feiret seieren og sin 35 års dag januar 2009 sammen med Velvet, som består av (fra v) Thea Bay, Cornelia Børnick, Charlotte Øverland Våset og Annette Amalia Larsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Han fikk låtskissen på teip og teksten av «Prikken»s etterkommere, som gjerne ville at Brøndbo skulle blåse nytt liv i den.

Legedariske prudence -En ære for meg å bli spurt. Jeg møtte aldri «Prikken», men alle husker jo ham, Åge, Terje og resten av legendariske Prudence.

Det var Åge Aleksandersen og Per Erik «Prikken» Wallum var var hovedlåtskriverne i Prudence.

Brøndbo mener at han har beholdt det han kaller «Prikken»-magien, selv om han aldri har hatt et nært forhold til 70-tallsbandet.

Skryt av Åge
-Det er ballade, men annerledes det jeg har gjort før og er kjent for, sier Brøndbo.

RØFF: Thomas Brøndbo framstår i dag som røffere, i svart/hvitt med skjegg 

Pressefoto: Espen Storhaug
RØFF: Thomas Brøndbo framstår i dag som røffere, i svart/hvitt med skjegg Pressefoto: Espen Storhaug Vis mer

«Prikken»s barn Kine og Stian, som ønsket at nettopp Thomas Brøndbo skulle blåse liv i låta som har støvet ned i nærmere 25 år, er ikke alene om å være fornøyd.

-Irriterende bra, er kommentaren fra Åge Aleksandersen i presseskrivet.

PRUDENCE-GUTTER: Åge Aleksandersen og Terje Tysland sammen i fjor. De spilte sammen med Per Erik «Prikken» Wallum i Prudence. Foto: Ole Morten Melgård
PRUDENCE-GUTTER: Åge Aleksandersen og Terje Tysland sammen i fjor. De spilte sammen med Per Erik «Prikken» Wallum i Prudence. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media