Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thomas Dybdahl tar seg en knert

Den tredje filmen om Knerten er kinoklar. Musikken er det Thomas Dybdahl som står bak.

OGSÅ FILMKOMPONIST: Thomas Dybdahl fikk Amanda-pris første gang han lagde filmmusikk. Kanskje ikke så rart han prøver igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OGSÅ FILMKOMPONIST: Thomas Dybdahl fikk Amanda-pris første gang han lagde filmmusikk. Kanskje ikke så rart han prøver igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å jobbe med filmmusikk er magisk. Det er en stor oppgave, og det tok lang tid før jeg følte meg klar for det, men så hoppet jeg omsider i det med «Rottenetter», sier artisten om filmen han fikk Amanda-pris for i fjor.

Nå har Thomas Dybdahl laget filmmusikk igjen. Denne gangen for en barnefilm, «Knerten i knipe», som har premiere 23. september. Han har imidlertid ikke testet musikken på sin egen, tre år gamle sønn.

- Sønnen min er nok litt for ung til å være i målgruppa. Han er mer opptatt av å leke med pinner i skogen enn å se dem på film. Men jeg har sett mye barne-TV i det siste, så det kan ha vært greit å få ut noe av det som svirrer i hodet, fleiper artisten.

Research - Ærlig talt har jeg ikke forholdt meg spesielt til at det er en film for barn. Å lage filmmusikk handler uansett om å skape kontraster til bildene og musikk som passer stemningen. Jeg har gjort mye research, og slett ikke bare på barnefilm, sier Dybdahl.

Selv har han et sterkt forhold til Anne Kath. Vestlys bøker.

- På barneskolen ble Knerten-bøkene lest høyt hver dag i fire år, sier han.

Smart Til uka reiser Dybdahl på en lengre USA-turne. Neste høst håper han å kunne gi ut sitt sjette soloalbum. Siden debuten i 2002 har han dessuten laget to album med gruppa The National Bank.

Derfor tror han det er smart for ham som artist å kunne gjøre noe helt annet - som å tonsette den tredje sagaen om den litt uvanlige pinnen.

- Det føles bra å bruke tid på noe annet enn å skrive sanger. Man kan faktisk gå litt lei. Jeg har laget sju låtorienterte album på rappen, og gresset ser jo alltid grønnere ut fra den andre sida, sier han.

PUBLIKUMSFAVORITT: Knerten er tilbake i sin tredje film. Begge de foregående er  blitt store kinosuksesser med over 800 000 i totalt besøk. Foto: Paradox AS / Qvisten Animation
PUBLIKUMSFAVORITT: Knerten er tilbake i sin tredje film. Begge de foregående er blitt store kinosuksesser med over 800 000 i totalt besøk. Foto: Paradox AS / Qvisten Animation Vis mer