Thomas er helt i hundre

Det er tidenes mest massive markedsføring av en norsk film når Thomas Giertsen nå reiser rundt på Østlandet for å promotere «Kvinnen i mitt liv».

Med 100 kopier av filmen «Kvinnen i mitt liv» debuterer Thomas Giertsen på filmlerretet som ingen andre har gjort før ham.

Ingen filmer, heller ikke utenlandske, har i Norge noen gang blitt lansert med et slikt volum. Med bare 32 opptaksdager er også filmen spesiell. Filmstøtte kom på plass i mars, opptak ble gjort i sommer, klippingen ble foretatt på noen uker i juli. Det siste etterarbeidet var ferdig for ca. ei uke siden.

Massiv kampanje

Denne uka reiser Giertsen rundt på det sentrale Østlandet og lanserer filmen. Lokalavisene er allerede fulle av intervjuer etter at filmen er vist i byer som Fredrikstad, Hamar og Lillehammer. Filmen har premiere onsdag 24. september. Også en uvanlig dag å ha premiere på. Men med flere norske filmer på kinoene hardner også konkurransen om publikum til.

- Vi valgte en onsdag fordi det ikke skulle komme for tett på «Mors Elling», sier Charlotte Bohwim i SF Norge, som distribuerer filmen. Fredag inviterer hun hovedstadpressen til champagnefrokost på Gimle kino i Oslo - og først da får de store avisene ta del i markedsføringen av filmen.

Hemmelighetskremmeri

Da Giertsen deltok under filmfestivalen i Haugesund i august, fikk ikke pressen intervjue ham. Han var i Haugesund bare for å vise klipp fra filmen til norske kinosjefer. Etter Haugesund tok Thomas seg ferie og var ikke tilbake før mandag denne uka. Da bar det rett ut på tur med filmen. I filmen spiller Thomas asyladvokaten Jacob, som hittil har levd det glade ungkarsliv. Til Fredriksstad Blad forteller Thomas om sitt forhold til rollefiguren.

- Jeg kjenner meg litt igjen i rollefiguren Jacob, men ikke veldig. Du må ikke glemme at jeg er etablert og gift nå.

Avisa spør om ikke likheten kanskje var større før han ble gift:

- Ja. Jo. Det var stunder da jeg lurte på om jeg ville forbli singel resten av livet, svarer Thomas.

Moro på jobb

Også Halden Arbeiderblad har snakket med Thomas denne uka, som tydeligvis liker seg som filmskuespiller.

- Å spille inn film har absolutt gitt mersmak. Det som nå har skjedd, er det morsomste jeg noensinne har gjort! Jeg ble veldig glad da jeg ble bedt om å ta denne hovedrollen, sier Thomas til avisa.

Og rollen ble skrevet med tanke på ham. Det er Lars Espen Bakke som har skrevet manus til «Kvinnen i mitt liv», og ifølge regidebutant Alexander Eik tenkte Bakke på Giertsen fra første stund.

- Thomas har hele tida vært førstevalget. Da manus ble skrevet, hadde manusforfatteren Thomas i bakhodet, sier Alexander Eik til Halden Arbeiderblad.

Gruer seg?

Siden bar det videre til Hamar - hvor Hamar Arbeiderblad var opptatt av at Giertsen skrøt kinolokalene opp i skyene.

- Dritbra kino her i Hamar. En av de feteste kinoene jeg har sett. Sånne har vi ikke i Oslo, sier Thomas Giertsen.

Men om Thomas Giertsen er scenevant, gruer han seg kanskje litt til hvordan han vil bli mottatt som filmskuespiller.

- Jeg synes Alexander har gjort et modig valg med meg i hovedrollen. Det er litt å legge hodet på blokka, selv om komikere har lange og gode tradisjoner i norsk film, sier han til avisa.

MERSMAK: Hovedrollen i filmen «Kvinnen i mitt liv» er det morsomste Thomas Giertsen har gjort. <!--FOTO-->
DRØMMEKVINNEN: Ane Dahl Torp er Giertsens motspiller og drømmedama han møter i filmen.
TUNG MARKEDSFØRING: Thomas Giertsen spiller hovedrollen i «Kvinnen i mitt liv», og denne uka ble en massiv markedsføring av filmen igangsatt. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->