Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thomas Seltzer møtte Eagles of Death Metal: - Jeg tror aldri jeg kommer til å gjøre noe sånt intervju igjen

Seltzer intervjuet bandet som stod på scenen i Bataclan under terrorangrepet i Paris.

(Dagbladet): I går kveld var det sesongpremiere på NRK-programmet Trygdekontoret. Temaet er terror og programleder Thomas Seltzer møter sine venner i Eagles of Death Metal for første gang siden terrorangrepet i Paris 13. november.

Seltzer var også med overlevende fra publikum i Bataclan tilbake på konsert da bandet returnerte til Paris.

- Rockens triumf over mørket - Hvordan opplevde du møtet med Eagles of Death Metal-medlemmene etter terrorangrepet?

- Det var veldig sterkt. Det er gamle venner av meg og de andre i Turboneger. Bare det å se dem i live, første gang etter angrepet var veldig emosjonelt for min del. Det å dra tilbake til Paris og se dem fullføre den konserten som ble avbrutt, er den største rockopplevelsen jeg har vært med på som publikummer, sier Seltzer.

Han beskriver stemninga i salen som euforisk.

- Det var rockens triumf over mørket.

Gode venner Men å høre bandmedlemmene fortelle om blodbadet de var vitne til fra scenen, ga Seltzer klump i halsen.

- Det er veldig sterkt, måten han beskriver alt på. Man ser hvor ekstremt prega de er. Det var en veldig spesiell opplevelse å gjøre det intervjuet. Jeg tror aldri jeg kommer til å gjøre noe sånt intervju igjen, hvor det er så nært for min del også. Det var veldig, veldig spesielt, altså. Veldig rørende, sier han. 

- Noe annet enn krig - Hvorfor har dere valgt å lage en episode om terror?

- Det er jo åpenlyst. Etter angrepet i november følte jeg at nå begynner det å treffe veldig. Det har skjedd noe med terror siden 11. september i 2001. Terroristene har blitt tv-produsenter foran krigsherrer. Terror er noe annet enn krig. Det er et show, sier han.

Turboneger hadde konsert på Sentrum Scene uka etter terrorangrepene i Paris.

- Det føltes som en viktig symbolsk handling å få rocken opp å stå igjen, sier han.

TILBAKE I PARIS: Jesse Hughes og de andre bandmedlemmene i Eagles of Death Metal sto på scenen i Paris i februar, første gang etter terrorangrepet. Foto: NTB/Scanpix
TILBAKE I PARIS: Jesse Hughes og de andre bandmedlemmene i Eagles of Death Metal sto på scenen i Paris i februar, første gang etter terrorangrepet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer