Terje Brofos

Thomas Seltzer skal være seremonimester i Pushwagners bisettelse

Kunstneren blir hedret av blant andre Aksel Hennie, Hilde Louise Asbjørnsen og Thomas Seltzer.

MØTTES I STUDIO: Alle som bidrar i Pushwagners begravelse er venner av ham, forteller samarbeidspartner Stefan Stray. Her er Thomas Seltzer, kjent fra Trygdekontoret og Turboneger, som skal lede sermonien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MØTTES I STUDIO: Alle som bidrar i Pushwagners begravelse er venner av ham, forteller samarbeidspartner Stefan Stray. Her er Thomas Seltzer, kjent fra Trygdekontoret og Turboneger, som skal lede sermonien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Terje Brofos, kjent som Hariton Pushwagner, bisettes neste uke, er det i en uvanlig seremoni der mange kjente nordmenn bidrar.

- Det er venner av Push fra tidligere, folk han har møtt opp igjennom livet, forteller Stefan Stray.

Han var Pushwagners nære venn og samarbeidspartner gjennom nesten tjue år.

Bisettelsen finner sted på Kunstnernes hus mandag 7. mai, og Thomas Seltzer skal være seremonimester. I tillegg til å åpne og avslutte bisettelsen, skal Seltzer snakke «om kunsterens sjel».

Stray forteller at Brofos møtte Seltzer i studio for en stund siden, der han tegnet det kjente musikeren og programlederen.

- Det samme gjelder Hilde Louise Asbjørnsen. De har kjent hverandre fryktelig lenge, helt siden Push gikk på gata. Han møtte opp på jazzkonserter der hun også var tilstede, og hun har spilt på en del utstillinger han har hatt, sier Stray til Dagbladet.

- Vi kjente Terje ganske godt gjennom mange år, sier Asbjørnsen til Dagbladet.

Hun forteller at bare det at Brofos eksisterte var en stor inspirasjon, og at det har betydd mye for henne å få følge ham i så mange år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer