Thomas til TV2

Thomas Giertsen har undertegnet en treårskontrakt med TV2. Men det kan ta lang tid før han dukker opp på skjermen. Det blir neppe noe gjensyn med komikeren før neste vår.

Thomas Giertsen tjente seg rik på standup-showet «Thomas Giertsen tar pirattaxi». Han håvet inn 300 000 kroner i uka da enmannsforestillingen gikk for fulle hus for et drøyt år siden. Men TV2 vil ikke ut med hvor mye det koster dem å få Giertsen tilbake på skjermen.

- Innholdet i kontrakten vil jeg ikke si noe om. Men det var ikke spesielt vanskelig å bli enige. Vi hadde et ønske om å få ham, og han ønsker å jobbe for TV2. Vi fant hverandre fort. Vi har skaffet oss rettighetene til ham for å si det sånn, sier informasjonsdirektør i TV2, Rune Indrøy, til Dagbladet.

- Dere har med andre ord strukket dere langt?

- Du får trekke konklusjoner selv.

Hva Thomas skal gjøre for TV2, vil verken TV-kanalen eller han selv si noe om.

TV2 håper å få Giertsen på lufta til høsten, men ifølge Giertsen-mana-ger Knut Skodvin blir det neppe noe før neste vår, selv om kontrakten gjelder fra nå.

- Thomas skal i år konsentrere seg om standup-show. Men han er jo også et skrivende menneske og kommer til å jobbe redaksjonelt med andre programmer. Hva han skal gjøre på skjermen diskuterer vi med TV2, sier Skodvin til Dagbladet.

- Er han redd for at tv-fjeset skal bli «slitt»?

- Ja, han har hatt temmelig høy aktivitet på TV, med over 70 pro-grammer, sier Skodvin.

Tidligere har Giert-sen vært på lufta med show som «Mandagsklubben» og «I kveld med Thomas Giertsen» på TVNorge, programmer som ikke har vært i «prime-time» - beste sendetid. Spørsmålet nå er hvordan TV2 har tenkt til å bruke ham.

- Uansett om det blir lørdager, mandager eller tirsdager, er han et selvfølgelig trekkplaster for oss, sier Rune Indrøy.

LANG VENTETID: Det kan gå både vinter og vår før Thomas Giertsen dukker opp på TV 2.