Thomass (19) har himmelseng, onanitelt og Combat Cherry

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): - Det er forskjell på flått og knott, din idiot!

Med god plass og fortsatt noen timer til konsertene starter diskuterer en guttegjeng det som var skrekken på Hove: Flått. Diskusjonene på festivalcamper dreier seg ofte om værforhold, komfort - eller mangelen på det - og øl.

Rett innenfor inngangen har en guttegjeng satt opp et telt så stort at det er rimelig å anta at beboerne har både ferdigstillelsesattest og kvittering for betaling av kommunale avgifter.

Utenfor det triple partyteltet sitter de sju guttene fra Fredrikstad.

- Er dere interessert i et pass, eller?

Thomass (19) og kompisene har åpnet festivalen hardt. Likevel er de i vesentlig bedre humør enn fyren som eide festivalpasset han holder i hånda:

- Vi fikk det av en fyr som ikke orka mer, han dro i dag tidlig, sier Thomass.Dette er en guttegjeng som vet å sette pris på komfort, og innerst i det omtrent sju meter lange teltet kan de skilte med improvisert himmelseng bestående av en madrass med slags rosa myggnetting som tak.

Men alle vet at sjekking av damer er obligatorisk for enhver flokk med kompiser på tur. Disse erfarne festivaldeltakerne har vært på Quart i tre år, og vet at sjekkinga ikke alltid går i boks:

ÅPNET HARDT: Thomass fra Fredrikstad åpnet hardt, og allerede i dag ser teltplassen ut som en slagmark. Foto: EIRIK HELLAND URKE
ÅPNET HARDT: Thomass fra Fredrikstad åpnet hardt, og allerede i dag ser teltplassen ut som en slagmark. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Thomass åpner et grønt dusjforheng og viser fram pornobladene som er klistra opp på innsiden av det de kaller runketeltet. Skulle ikke det fungere, har de også hengt opp venninna Combat Cherry. Hun er laget av plast, og fungerer dårlig på spikerseng.

Noen av kompisene ler flaut mens Thomass poserer. Det er åpenbart at de har lagt opp løpet forskjellig. Festival er som maraton; det gjelder å holde helt til mål, og disponering av kreftene er avgjørende.

Men gutta er ikke bare interessert i fest, de har også klart for seg hva de skal se:

- Vi skal se Turboneger, Chris Cornell, CKY og Dropkick Murphys, kommer det fra campingstolene.

Litt lenger nedover bakken setter tre jenter opp teltet sitt. De har nettopp kommet, og har ett hovedmål med årets festival:

- Vi kjøpte billett til Quart fordi vi ville se The Who, men nå angrer vi litt, sier Ingrid (17).

- Alle dro jo på Hove, sier venninna Ellen (18).

Det påpekes at teltet er litt utsatt for gjørme, siden det står nesten nederst i bakken.

- Det var de fra Aftenposten som sa at vi skulle sette det her, sier Torunn (16).

De tre har nylig blitt intervjua, og kan føye seg inn i den lange rekka av fotograferte campdeltakere. Alle mediene vil ha en historie fra campen, og med bare 400 gjester så langt, er det lett å stikke seg fram:

Først kommer Herman (18) bort til oss for å fortelle at han er her for å se 50 Cent. Kompisen hans satser på kvoteringsstrategien:

- Jeg er neger, så jeg må bli med, roper Fabian (17) fra stolen 15 meter unna.

Han vil være med i så mange aviser som mulig, og steller seg til slutt på hendene for å vise seg fram.

Noen ganger må artistene slåss med festivaldeltakerne om oppmerksomheten.

<B>ANGRER:</B> Venninnene (f.v.) Torunn, Ingrid og Ellen skulle ønske de dro på Hove istedet.
KAMPEN FOR OPPMERKSOMHETEN: Fabian viser seg fram for å komme i avisa.
TELT FOR GUTTA: Thomass viser fram spesialteltet de har med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer