NY SJEF:  I dag ble det offentliggjort at Thor Gjermund Eriksen blir ny kringkastingssjef i NRK. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
NY SJEF: I dag ble det offentliggjort at Thor Gjermund Eriksen blir ny kringkastingssjef i NRK. Foto: Øistein Monsen / DagbladetVis mer

Thor Gjermund Eriksen er NRKs nye sjef

Får en lønn på 2 450 000 kroner.

(Dagbladet):- Å lede NRK etter Hans Tore Bjerkaas er Norges viktigste, mest krevende og morsomste mediejobb. Det er bare denne jobben som kunne fått meg til å vurdere å slutte i den jobben jeg har hatt i Amedia, sa den nye NRK-sjefen på pressekonferansen.

Den nye kringkastingssjefen i NRK ble i dag offentliggjort på en pressekonferanse klokka 14 i Store Studio på Marienlyst.

Styreleder i NRK, William Nygaard, fortalte at beslutningen ble fattet på styremøte i dag klokken 1230.

Erfaren leder - Det er en stor glede for NRKs styre å presentere Thor Gjermund Eriksen som ny kringkastingssjef. Han er en av landets fremste og mest erfarne medieledere, sine 46 år til tross. Han har bred praksis fra mediebransjen og tung publisistisk erfaring fra mange år som journalist og sjefredaktør, sa styreleder Nygaard.

Thor Gjermund Eriksen vil få en lønn på 2 450 000 kroner og hans pensjonsordning vil være den samme som for andre medarbeidere i virksomheten.

- NRK vil være noe helt annet om 6 år, på samme måte som huset er noe annet i dag enn da Bjerkaas tok over for 6 år siden. Det blir en kontinuerlig endring. Det er et stort ansvar, men ikke et umulig ansvar, når vi har så flinke folk. Jeg gleder meg utrolig, og er overveldet og takknemlig for den tillitten styret har gitt meg, sa Gjermund Eriksen.

Eriksen kommer fra stillingen som konsernsjef i Amedia.

Han ble ansatt i A-pressen Lokale Medier som konsernredaktør i 2006 og overtok rollen som konsernsjef i 2009. Eriksen har også erfaring som ansvarlig redaktør i Dagbladet og leder av politisk avdeling i Aftenposten.

Styret i NRK har gjennomgått en brutto liste på omlag 80 navn, som via flere runder kom ned til et par kandidater. De understreker at søket etter ny leder har vært bredt og grundig.

- Vi har hatt et skjerpet blikk mot kvinner som mulige kandidater, men til syvende og sist er det den beste kandidaten som er valgt uavhengig av kjønn, sa Nygård.
Søkerlista NRK offentliggjorde i dag søkerlista til stillingen som ny kringkastingssjef:

• Thor Gjermund Eriksen, 46 år, konsernsjef, Oslo • Per Arne Kalbakk, 43 år, programdirektør, Oslo • Andreas Andy Olaussen, 29 år, arbeidssøkende, Sarpsborg • Sondre Ljungstrøm, 19 år, arbeidssøkende, Ulefoss • Ola Mo, 19 år, lærling, Seljord
- Fantastiske år Den sittende kringkastingssjefen Hans-Tore Bjerkaas, annonserte i august at han ikke vil forlenge sitt åremål.

- Seks år i en så krevende jobb er nok, sa Bjerkaas til NRK da, og kalte dem «fantastiske år».

NRK har engasjert rekruteringsselskapet Hodejegerne i ansettelsesprosessen.

GÅR AV: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas annonserte i sommer at han ikke vil forlenge sitt åremål.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GÅR AV: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas annonserte i sommer at han ikke vil forlenge sitt åremål. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer