- Thor Gjermund Eriksen har frekkhetens nådegave

- Alltid en unnskyldning for å kreve mer lisenspenger. Enten det er OL, MGP eller DAB, sier Fremskrittspartiet.

FREKKAS? Ib Thomsen i Frp kaller NRK-sjef Thor Gjermund Eriksens ønske om 70 nye lisenskroner for frekt. Foto: Vedlog / Grønneberg, Dagbladet
FREKKAS? Ib Thomsen i Frp kaller NRK-sjef Thor Gjermund Eriksens ønske om 70 nye lisenskroner for frekt. Foto: Vedlog / Grønneberg, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Thor Gjermund Eriksen sa torsdag at han vil ha mer lisensinntekter.

Frp svarer nå med å kalle NRK-sjefen frekk. 

Torsdag sendte Thor Gjermund Eriksen et brev til kulturminister Thorhild Widvey (H) og ba om 70 kroner i lisensøkning perlisenbetaler. Han ba om det samme ifjor, men fikk kun 25 kroner økning. 

- En slik vekst tilsvarer ikke kompensasjon for lønns- og prisvekst, men sammen med en fortsatt effektivisering av NRKs virksomhetvil dette sikre rammene for å opprettholde tilbudet til publikum, sa Eriksen om pengekravet.

- Alltid en unnskyldning Kulturminsteren mottar årlig et lisensbrev fra NRK-sjefen. Lisensen for 2016 legges fram med statsbudsjettet i oktober i høst.

Blant lisensmotstanderne i Frp mottar Eriksen lite støtte.

- Han har frekkhetens nådegave. NRK har jo alltid en unnskyldning for å be om mer penger. Enten det er OL, Melodi Grand Prix eller DAB-utbygging, sier Ib Thomsen, kulturpolitisk talsmann for regjeringspartiet.

Norge er det landet i Europa hvor lisensavgiften per lisensbetaler er høyest. Samtidig er også oppslutningen rundt NRK rekordstor, ifølge brukerundersøkelser. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.