Thor Heyerdahl - Vår store oppdager

Et begeistret og velskrevet helteepos, som også formidler forskningsmetoder og menneskesyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Biografier om kjente mennesker som har utrettet uvanlig spennende ting er som store, sanne eventyr. Det er vel knapt noen andre norske moderne mennesker som kler denne fortellingsrammen så godt som Thor Heyerdahl.

Født og oppvokst i trivelige Larvik, død i sitt hjem på den italienske rivieraen for snaut to år siden, og mellom disse stedene et rastløst liv vilt dansende på de store havstrømmene i forhistoriske farkoster.

Det fantastiske

Bente Roestads biografi får vitebegjærlige barneøyne til å svømme med i tekst og bilder. Hun har virkelig fått fram de fantastiske elementene i Heyerdahls liv.

Til dels komplisert stoff klarer hun å formidle lett og liketil, og best av alt: Hun får fram Heyerdahl forskningsinnsats og metodikk på en måte som engasjerer og tenner barns egen forskningsiver.

På vei fra idé til teori var det praktiske forsøket i stor skala Heyerdahls beste kort. Et mer talende pedagogisk eksempel på forskningsmetodikk enn «Kon-Tiki»-ferden kan knapt tenkes ut.

Kjærlighet

Når det er sagt: Roestad er best til å fortelle om de store oversjøiske ekspedisjonene. I andre deler er ikke tråden i fortellingen like fargesterk. Boka er skrevet i kjærlighet, og den skaper forelskelse hos den unge leseren.

Det skyldes ikke minst at Roestad hvelver en verdensanskuelse og et menneskesyn over enkeltepisodene, som appellerer både til hjertet og hjernen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer