<strong>Sønnen:</strong> Thor Heyerdahl jr. er styreleder ved Kon-Tiki Museet. Her står han foran den originale Kon-Tiki-flåten mens han holder farens Oscar-statuett fra 1952. Foto: Anders Grønneberg
Sønnen: Thor Heyerdahl jr. er styreleder ved Kon-Tiki Museet. Her står han foran den originale Kon-Tiki-flåten mens han holder farens Oscar-statuett fra 1952. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Thor Heyerdahls sønn tror ikke på Oscar-suksess i natt

Men er glad for nominasjonen uansett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tror ikke den får en Oscar. Jeg er jo ingen fagmann, men syntes at den i det hele tatt er nominert er en triumf mer enn god nok, sier Thor Heyerdahl jr. til Dagbladet.

Selv om Heyerdahl jr. ikke tror på norsk jubel i natt, er han uansett glad for at filmen i det hele tatt er nominert.

- Det er opplagt at en Oscar vil ytterligere øke oppmerksomheten om filmen. «The winner takes it all», som ABBA synger. På en annen side vil jeg si at jeg blir forarget hver gang noen sier at sølv er nederlag. Denne filmen er en av de fem beste utenlandske filmene. Om filmen ikke vinner i dag er det ikke et nederlag, men en delseier, sier han.

- Imponert
«Kon-Tiki» handler om Thor Heyerdal med mannskap sin ferd over Stillehavet. Heyerdahl jr. sier at han var skeptisk da han først hørte om filmen.

- Det er en historie som bygger på min egen barndom og oppvekst. Da var jeg jo usikker på hvordan de ville fremstille den, men er gledelig overrasket over hvor dyktige de har vært.

- Særlig er jeg er veldig impornert over hvordan Pål Sverre Dalheim Hagen spiller far. Og Agnes Kittelsen som min mor. De er så flinke at det er på grensen til å være ubehagelig, sier Heyerdahl.

Smigret
At farens historie på ny kan vinne Oscar er Heyerdahl glad for.

- Jeg er jo smigret på min fars vegne. Men han har jo allerede fått sin Oscar. Blir det Oscar denne gangen er det skuespillerne og regissøre, og ikke min far, sier han.

Han mener «Kon-Tiki» er en god film, som yter farens historie rettferdighet.

- Filmen er så langt jeg kan vurdere veldig realistisk, med bare noen små kunstneriske friheter. For å få litt action har de jo fokusert på de dramatiske episodene. Men far sa alltid at Kon-Tiki var et lystseilas, sier han.

- Og det var jo min fars poeng. Det var ikke et mesterstykke å krysse stillehavet på en flåte, far kunne ikke engang svømme. Derfor var det sannsynlig at olynesia også kunne blitt befolket fra Sør-Amerika, sier Heyerdahl jr.

Kon-Tiki Museet
Heyerdahl Jr. er styreleder i Kon-Tiki Museet som har opplevd en enorm vekst i antall besøkende siden filmen kom på kino.

- Vi har opplevd omtrent 50 prosent oppgang. Det som forbauser meg at det er etter at filmen bare er blitt vist i norge. Den er enda ikke vist ute i verden offentlig.

Selv skal han ikke sitte oppe i natt og følge med på utdelingen. I kveld skal han være til stede under et arrangement på Kon-Tiki Museet.

<strong>Kon-Tiki:</strong> Thor Heyerdahl jr. mener filmen om Kon-Tiki-ekspedisjonen yter farens historie rettferdighet. Foto: Ntb Scanpix
Kon-Tiki: Thor Heyerdahl jr. mener filmen om Kon-Tiki-ekspedisjonen yter farens historie rettferdighet. Foto: Ntb Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer