Du leser nå Dagbladet Pluss

Thor Hushovd var en He-Man på hjul

Men sykkellegendens selvbiografi burde vært flere hakk bedre.

Mirakelet i Lourdes: Thor Hushovds skildring av en av sine største triumfer utgjør det beste kapittelet i biografien «Thor».  Foto: NTB SCANPIX / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Mirakelet i Lourdes: Thor Hushovds skildring av en av sine største triumfer utgjør det beste kapittelet i biografien «Thor». Foto: NTB SCANPIX / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

 ANMELDELSE: I de fleste gripende heltehistorier finnes en tilsynelatende udødelig helt med én stor svakhet. Det kan være Supermann og kryptonitt eller Balder og mistelteinen.

«Thor» handler om en idrettshelt med imponerende få bulker i sin fysiske og mentale utrustning. Selv ikke konkurrentenes ulovlige styrkedråper er nok til å temme vår mann. Dette er en He-Man på hjul.

Nær sagt alt er på stell: Familie, kjærlighet, økonomi og sportslig karriere, fra han som tiåring vinner tempoetappen i Vårtråkket, til den fabelaktige seieren i Lourdes i verdensmestertrøya i 2011. Alt ser lyst ut. Så starter nedturen.

Jesu fristelse

Hvordan ble Thor Hushovd så god? Biografien gir på omstendelig vis noen svar: Fysiske forutsetninger, fokus, evnen til å ta riktige valg til riktig tid, enorm mental styrke og stabilitet. Mye av dette har åpenbart hjulpet han til å holde hodet klart i den kaotiske sykkelsporten han var en sentral del av rundt 00-tallet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.