Anmeldelse Film «Thor: Ragnarok»

«Thor: Ragnarok»: Kanskje den morsomste av filmene

Gudene ofrer verdigheten for å gi oss overdådig komedie.

TRAILER: Se traileren til «Thor - Ragnarok» her. Video: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Gudene i «Thor: Ragnarok» er så mangt, men spesielt guddommelige er de strengt tatt ikke. Tordenguden Thor (Chris Hemsworth), lurendreieren Loke (Tom Hiddleston) og de andre tilbringer dagene og nettene som leder frem mot verdens potensielle dommedag med å være småkjeklete, jålete og forfengelige, i replikkvekslinger fulle av innforståtte syrligheter og henrykte ordspill. For det aller meste fungerer det strøkent.

«Thor: Ragnarok» ligner i det ytre alle andre megalomane superheltfilmer som har blåst bruttonasjonalproduktet til et lite mellomeuropeisk land på spesialeffekter. Men i sin sjel er filmen en overdådig komedie, som skrider til verket med et lekent overskudd og et selvhøytidelighetsnivå på minus tolv. Hyringen av den newzealandske regissøren Taika Waititi viser seg å være en betimelig blodoverføring i en sjanger som med stadig kortere mellomrom pumper ut overpriset dusinvare.

Praktfull Goldblum

Adoptivbrødrene Thor og Loke har vært i tottene på hverandre i et par filmer allerede. Denne gangen er deres felles nemesis halvsøsteren Hel. Hun kommer tilbake etter at gudekongen Odin forsvinner og spilles smart av Cate Blanchett som en slags snurt gother med to kilo øyenskygge og et eklektisk arsenal av kniver og spyd til rådighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer