Thorbjørn Harr skal ha prøvespilt for «House of Cards»

Dukker det opp en nordmann i den kritikerroste serien?

(Dagbladet): Det er NRK som i dag melder at Thorbjørn Harr (40) skal ha prøvespilt for en rolle i Netflix-serien med Kevin Spacey i hovedrollen som den slu politikeren Frank Underwood.

Selv vil ikke Harr kommentere opplysningene - verken overfor statskanalen eller Dagbladet. Skuespillere i castingprosesser er vanligvis svært nøye med å ikke lekke sin deltakelse, fordi det kan ødelegge for muligheten til å få en rolle.

Men det er på det rene at Harr har hatt et betydelig internasjonalt utstillingsvindu gjennom sin rolle i History-serien «Vikings», som nylig er forlenget med en tredje sesong.

Også «House of Cards» har lagt de to første sesongene bak seg, og ifølge The Baltimore Sun ble det i midten av mai avholdt audition for en rekke nye roller i den tredje sesongen, som filmes i sommer.

TV-serien, som i sin tid var den første som ble produsert eksklusivt for streamingtjenester Netflix, har fått svært gode kritikeromtaler, og selv om Netflix aldri oppgir seertall er det grunn til å tro at den følges av mange også i Norge.

Harr, som filmdebuterte med ungdomsfilmen «Frida - Med hjertet i hånden» i 1991, er ellers en høyt skattet teaterskuespiller som blant annet har gjort seg bemerket på Nationaltheatret og som en del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteateret.

Å spille politiker har Harr derimot ikke så mye erfaring fra - dersom en ser bort fra komishowet «Løvebakken» som gikk på NRK i 2009.