Thoresen Hværsaagod erklærte seg ikke skyldig

NRK-kjendisen står tiltalt for vold.

(Dagbladet.no): Espen Thoresen Hværsaagod sier til Fædrelandsvennens nettutgave han har en god magefølelse for utfallet av saken.

Han erklærte seg ifølge avisa ikke skyldig da rettsaken mot ham startet i Kristiandsand Tingrett i dag.

Den kjente komikeren og NRK-kjendisen står tiltalt for vold mot en forfatter. Natt til 8. juli ble flere Quartfestival-deltagere vitne til et basketak mellom Thoresen Hværsaagod og forfatteren i klubblokalet til Hotell Caledonien.

Thoresen Hværsaagod arbeidet som pressetalsmann for festivalen da basketaket skjedde.

Øyenvitne

Jon Are Rørtveit, som jobber for den dagbladeide portalen Start, ble øyenvitne til hendelsen.

- De begynte å rulle rundt på gulvet. Thoresen klarte å overmanne ham i løpet av kort tid, og holdt ham nede med hodet hans klemt fast mellom beina sine, sa Rørtveit til Dagbladet.no.

I begynnelsen av august i fjor overleverte den 50-år gamle forfatteren opplysninger til politiet som deretter på eget initiativ startet etterforskning av Thoresen.

TILTALT: Espen Thoresen Hværsaagod står tiltalt for legemsbeskadigelse mot en forfatter. Rettsaken startet mot ham i dag i Kristiansand Tingrett. Foto: SCANPIX/KJELL INGE SØREIDE
TILTALT: Espen Thoresen Hværsaagod står tiltalt for legemsbeskadigelse mot en forfatter. Rettsaken startet mot ham i dag i Kristiansand Tingrett. Foto: SCANPIX/KJELL INGE SØREIDE Vis mer

Først henlagt

Politiet siktet Thoresen Hværsaagod for legemsbeskadigelse. Men statsadvokaten henla ifølge P4 saken på grunn av manglende bevis og mulig nødverge. Men i juni beordret Riksadvokaten tiltale mot radiokjendisen.

Thoresen har tidligere anmeldt forfatteren for trusler og har bedt om besøksforbud. Saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling.