Thoresen Hværsaagod slipper fengsel

- Jeg er lettet, sier han til Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Espen Thoresen Hværsaagod er frikjent etter slåsskampen han hadde med forfatter Morten Jørgensen under Quartfestivalen i 2004.

Komikeren og Kanal 24-programlederen ble først dømt til 75 dagers fengsel av Kristiansand tingrett i september, men Thoresen valgte å anke saken. Nå er han frifunnet av Agder Lagmannsrett.

- Først og fremst er jeg en lettet mann. Dette er en god dag for meg, sier Thoresen til Dagbladet.no.

- Møkk lei

Det var Fedrelandsvennen som først brakte nyheten om frifinnelsen.

- Flertallet i lagmannsretten fant det ikke bevist at Thoresen hadde påført Morten Jørgensen skadene som tiltalen beskrev, sier advokat Joar Berg Henjum til avisa.

Komikeren selv fikk vite om dommen i 14-tida i formiddag.

- Først og fremst er jeg bare møkk lei hele greia. Det er ille å måtte bruke så mye tid på dette, sier Thoresen, som ikke tror saken blir anket.

FRIFUNNET: Espen Thoresen Hværsaagod er frifunnet av Agder Lagmannsrett. FOTO: SCANPIX
FRIFUNNET: Espen Thoresen Hværsaagod er frifunnet av Agder Lagmannsrett. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Brakk kjeven

Basketaket mellom Thoresen Hværsaagod og Jørgensen fant sted i klubblokalet på Hotell Caledonien under Quartfestivalen 8. juli i fjor. Komikeren, som hadde oppgaven som festivalens pressetalsmann, skal ifølge Jørgensen ha slått ham så hardt at han brakk kjeven på tre steder.

Selv hevdet Hværsaagod at han bare forsvarte seg, og at han la forfatteren i bakken.

Beskyldninger om trusler og svertekampanjer har til tider haglet mellom de to.

- Det er flott at jeg endelig har fått en dom som frikjenner meg på alle punkter, og som mener at jeg er troverdig, sier Thoresen.

Advokat Robert Hovland, aktor i saken, konstaterer overfor Fedrelandsvennen at lagmannsretten har vurdert bevisene annerledes enn tingretten og påtalemyndigheten.