Thorhild Widvey: - Norsk TV-drama slår an. Det har vi flere beviser på, både «Broen» og «Forbrytelsen»

Kultureksperter håper uttalelsen er en forsnakkelse.

FÅR KRITIKK: Kulturminister Thorhild Widvey (H) har fått kritikk for å vite lite om kulturlivet. I dag uttalte hun seg ganske så upresist om norske TV-serier. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Kulturminister Thorhild Widvey (H) har fått kritikk for å vite lite om kulturlivet. I dag uttalte hun seg ganske så upresist om norske TV-serier. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt kom den gledelige nyheten om at Anneke von der Lippe ble den første norske skuespilleren til å vinne en internasjonal Emmy.

Gratulasjonene til prisvinneren var mange, men da kulturminister Thorhild Widvey (H) skulle uttale seg om den gjeve tv-prisen på NRK Kulturnytt, var det nok mange satte morgenkaffen i halsen.

På spørsmål om hva tildelingen til skuespillerprestasjonen i TV-serien «Øyevitne» har å si for norsk drama, kommer Widvey med en overraskende kobling.

- Norsk TV-drama det slår an, det har vi flere beviser på. Både for eksempel «Broen» og «Forbrytelsen» og nå også her, sa Widvey og fortsatte, uten å dementere at disse seriene ikke er norske:

- Jeg tror dette gir motivasjon for de som skaper norsk tv drama.

- Må være en forsnakkelse Tredje sesong av den svensk-danske serien «Broen» går for tiden på NRK, mens siste sesong av den danske serien «Forbrytelsen» ble sendt på samme kanal i 2012.

Flere reagerer på at kulturministeren kaller disse TV-seriene norske.

P3s filmekspert, Sigurd Vik, som også kommenterte Emmy-prisen i dagens Kulturnytt, kan ikke tro at kulturministeren omtalte de kjente skandinaviske tv-seriene som norske. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer