Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thriller med sjokkeffekter

Rettsmedisinerthriller med for lite kjøtt på beinet.

BOK: Med debutromanen «Dødens kjemi» frisket britiske Simon Beckett litt opp i den ofte veldig tekniske rettsmedisiner-sjangeren, men i årets bok er han nok mer opptatt av sjokkeffekter enn av å fortelle en historie.

Actionfylt

Beckett har tatt en håndfull klassiske og velbrukte krimklisjeer, og rørt dem sammen til et actionfylt, men akk så uoriginalt og overtydelig resultat.

Persongalleriet kunne for eksempel vært hentet fra en lærebok i krimskriving: En helt (rettsmedisineren David Hunter), en bedrevitende konstabel, en pensjonert politiinspektør, en masete journalist, et velstående ektepar, fastboende som ikke liker fremmede, ei tilbakestående jente og så videre.

Ytre Hebridene

Bedre blir det ikke når Beckett plasserer alle sammen på en isolert øy i Ytre Hebridene (noe mer gudsforlatt sted finnes knapt i Europa), og så slipper løs en storm som utelukker enhver kontakt med omverdenen. Legg så til et par-tre lik, noen voldsomme branner og en hemningsløs morder, så er alle ingrediensene på plass. Alt sammen er ført i pennen på en grei måte, og boka er upåklagelig lettlest, men både løsningen på drapsmysteriet og den påfølgende avslutningen vitner om en forfatter som allerede trenger påfyll av ideer. Og de bør helst være gode.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media