Thriller om arveoppgjøret

Eva Gabrielsson skriver om den bitre millionstriden etter Stieg Larssons død.

SAMBOEREN:  Eva Gabrielsson, Larssons samboer gjennom 32 år, skriver bok om de vanskelige åra etter hans død. Foto: Adrian Øhrn Johansen
SAMBOEREN: Eva Gabrielsson, Larssons samboer gjennom 32 år, skriver bok om de vanskelige åra etter hans død. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har lenge vært kjent at Stieg Larssons tidligere samboer, Eva Gabrielsson, skriver bok. Hva denne handler om har hun derimot ikke villet gå ut med til svenske medier.

Bitter millionstrid Nå kan Dagbladet avsløre at boka blir alt annet enn en hyggelig biografi om livet med den avdøde svenske suksessforfatteren.

— Jeg skriver ikke om Stieg som person, men om alt som skjedde etter at han døde. Boka kommer ut til neste år, sier Eva Gabrielsson til Dagbladet. Stieg Larsson selv rakk nemlig aldri å oppleve den store salgssuksessen til Millennium-trilogien om journalist Mikael Blomqvist og hacker Lisbeth Salander. Han døde av et plutselig hjerteinfarkt i 2004, rett etter at han hadde levert inn de tre manusene til forlaget.

Bøkene er nå solgt i over ti millioner eksemplarer verden over, og etter hvert som millionene fra boksalget rullet inn, oppsto en stadig bitrere strid mellom Eva Gabrielsson på den ene siden og Stiegs bror og far på den andre siden.

Gabrielsson og Larsson hadde bodd sammen i 32 år før han døde, men siden de ikke var gift, tilsier svensk lov at salgspengene og rettighetene til Millennium-trilogien tilfaller forfatterens familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer