Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Thriller om gud og gru

«Mørkets øy» handler om den danske læreren Julie (Sofie Gråbøl) som flykter fra en troløs kjæreste og tung storbytilværelse i København. Hun tar seg jobb i Norge, på det hun tror er en idyllisk liten øy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får sin første filmbaby til jul

Men inni de vakre sørlandshusene er det klamt. Gammeldags gudstro og sørgelige selvmord fører til fortielse og frykt blant folket. Julie er verken kristen eller kuet, hun tråkker rett på de ømmeste tær i lokalsamfunnet og oppdager at verken gudstroen eller selvmordene er slik de blir framstilt.

Paul-Ottar Haga spiller den karismatiske presten Roald, debutanten Sina Langfeldt er den plagede ungjenta Solveig, bildene er tatt av Harald Paalgard, og produsent er Axel Helgeland.

«Mørkets øy» får premiere i 30 norske kinosaler andre juledag. Filmen har også en dansk co-produsent, som gjør at den er sikret kinovisning i Danmark. Der er premieren satt til februar.

Hele Norges coronakart