Thriller om verdensrommet slo kinorekorder

Nesten 500 millioner innkassert over helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På torsdag hadde storfilmen «Gravity» premiere i store deler av verden, og i løpet av få dager var suksessen et faktum.

Med over 332 millioner kroner innkassert over helgen i USA er filmen den mest innbringende oktoberpremieren noensinne.

«Gravity» forteller historien om to astronauter som blir fanget i verdensrommet etter at deres romskip blir skadet. Skipet mister styrefunksjonen og flyr inn i det ukjente uten at paret får endret kurs. Det er stjerneskuespillerne George Clooney og Sandra Bullock som spiller hovedrollene som de to astronautene.

I tillegg til å slå rekorden for den mest innbringende oktoberfilmen i USA, er «Gravity» også nummer èn på lista når det gjelder det internasjonale filmmarkedet, med 163 millioner kroner tjent fra resten av de landene i verden som hadde premiere på filmen før helgen, ifølge Fox News.

Kritikerrost Filmkritikere verden over lovpriser scifi-thrilleren, regissert av Oscarvinner Alfonso Cuaròn, som står bak suksessfulle filmer som «Children of men», «Harry Potter og fangen fra Azkaban» og «Paris, je t'aime», og hans sønn Jonas.

«Jeg ble fullstedig grepet av den enorme spenningen og de fantastiske bildene», skriver Forbes anmelder om kinoopplevelsen.

«Dette er den mest realistiske og vakreste filmen som noensinne er laget om verdensrommet. Gravity er en nervepirrende historie om å overleve, krydret med dramatisk spenning og oppsiktsvekkende overraskelser», var Hollywood Reporters dom over filmen.

Regissøren forteller ifølge Deadline at filmen er basert på et manus hans sønn Jonas hadde skrevet om to personer som var fanget i et fientlig miljø og deres reise gjennom mye motgang. Det tok far og sønn hele fire år å fullføre filmen.

«Gravity» har premiere på norske kinoer 8. november.

<strong>VERDENSROM-THRILLER:</strong> «Gravity» forteller historien om to astronauter som blir fanget i verdensrommet etter at deres romskip blir skadet. Foto: Stella Pictures
VERDENSROM-THRILLER: «Gravity» forteller historien om to astronauter som blir fanget i verdensrommet etter at deres romskip blir skadet. Foto: Stella Pictures Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer