Thriller-triumf

Strålende spenning fra vår mest originale thrillerforfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Med en uslokkelig kunnskapstørst, en helt utemmelig fantasi og stor skrivelyst har Tom Egeland sakte, men sikkert blitt landets mest originale thrillerforfatter.

Og for dem som syntes «Sirkelens ende» ikke var til å legge fra seg, vel, her er 500 nye sider med uovertruffen og sprenglærd spenning.

Arkeologhelt

«Paktens voktere» inneholder såpass aparte elementer som glemte faraoer, eventyrlystne vikinger, en farlig arabisk sjeik og et hemmelig manuskript. Den som holder i alle trådene hele veien, er den ikke alt for heltemodige norske arkeologen Bjørn Beltø. Det er et godt grep av Egeland å plassere en antihelt i hovedrollen, en tørr akademiker som er albino og har lav smerteterskel, men som likevel er forbausende handlekraftig når det gjelder mest.

Bjørn Beltø er på Island, nærmere bestemt på Snorres gamle gård, Reykholt. Her driver han og presten Magnus på å undersøke en fantastisk oppdagelse – et ukjent Snorre-manuskript, Codex Snorri. De over tusen år gamle tekstene er fulle av koder og kryptiske meldinger, men hvor verdifulle de egentlig er skjønner Bjørn først når noen dreper Magnus og stjeler kodeksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer