Thriller uten troverdighet

Thriller om tøff dame taper på oppblåst intrige.

Paul Eddy er en debuterende engelskmann, som kaster seg over thrillersjangeren med ei bok som er mer lovende enn overveldende. Det største problemet er at intrigen ikke er troverdig.

Eddy sammenliknes med både Thomas Harris og Patricia Cornwell, men stilen hans minner mer om det paranoide universet til Robert Ludlum, hvor du like gjerne kan stole på dine fiender som dine medhjelpere.

Den tøffe politispaneren Grace Flint blir brutalt mishandlet under et mislykket oppdrag. Etterpå vil hun fortsette i den farlige jobben, men mest av alt vil hun ha tak i mannen som ødela ansiktet hennes. Men bak ham skjuler det seg et hemmelig nettverk av mektige mennesker, som driver et hensynsløst spill med store penger. Grace har bare en hjelper, som uten at hun vet det prøver å ligge to skritt bak henne. Men så forsvinner hun sporløst for ham.

Handlingen i «Flint» er typisk nok internasjonal, og er innom London, Miami, Paris, Zürich, Amsterdam og tyrkisk Kypros på vei mot den endelige løsningen.

Men intrigen er ikke til å tro på, det hemmelige nettverket med sine utallige medhjelpere blir for stort til at det kunne eksistert. Og uten troverdighet smuldrer egentlig hele intrigen opp.