Ti år med gjester på tegneseriesidene

Vi fortsetter kavalkaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I ti år har Dagbladet sluppet til både ferske og mer erfarne serieskapere i avisa og på nett. I alt 47 tegneserier har vi hatt på besøk under vignetten «Gjesteserien». Noen av dem har levd videre og fått fast plass i Dagbladet eller andre publikasjoner - andre har blitt borte.

I jula får du et gjensyn med samtlige serier, og i går fikk du den første runden. Her den andre (se eksempler i bildeserien over):

01 - YMSENE av Einar Lunden.

Slutten av 2000 ble et comeback for Einar Lunden i Gjesteserien.— «Ymsene» kom på andreplass i Dagbladets Seriekonkurranse i 2000 og fikk gå fire måneder i avisa. Å produsere daglige striper over tid var en god erfaring for mitt seinere arbeid som illustratør og serieskaper. Serien gikk også i blant annet Serieparaden og Ernie, samt en stund som nettserie på lundentoons.com under navnet Spots, før den etter hvert ble lagt på is (sannsynligvis for godt), sier Lunden.

02 - NR. 14 av Tor Ærlig

Våren og sommeren 2001 møtte vi en ondsinnet vaktmester i Gjesteserien. —«Nr. 14» gikk i tre måneder. Syntes det var stort den gangen. Både på grunn av pengene og fordi stripa kom i avisa. Det førte imidlertid ikke mye med seg, verken kommentarer fra noen som hadde lest stripene eller ære og berømmelse. Hilsen Tor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer