Ti år med Helgelyd

Helge «Deathprod» Sten synes det er ufortjent at musikken han lager blir kalt for støy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«DEATHPROD

er ikke den siste manifestasjonen av norsk black metal-satanisme, men en mild viking ved navn Helge Sten.» Slik beskrev den engelske avisa Independent den 33-årige Røros-mannen i forbindelse med kritikerroste Supersilents Englandsturné i fjor.

- Deathprod er et navn som unektelig høres mørkt ut. Jeg vet ikke helt hvor jeg tok det fra, det var bare noe jeg fant på da jeg ga ut kassetter på slutten av 80-tallet, sier Helge Sten selv til Dagbladet.

NÅ ER EN BORTIMOT

samlet Deathproduksjon å finne i en svart, elegant CD-boks hos høyt respekterte Rune Grammofon. Den dekker åra fra 1991 til 2001, og er en forunderlig reise til lydenes indre.

Musikken er for det meste skapt uten konvensjonelle musikkinstrumenter, men i stedet møysommelig bygd opp ved hjelp av lyd generert fra et vell av både antikvariske og digitale apparater og maskiner. Resultatet er en høyst særegen og abstrakt form for musikk som et utrent øre muligens vil forveksle med det som på godt norsk kalles bråk .

- STØYBEGREPET

har alltid hengt ved meg. Jeg føler at det er urettmessig i forhold til den musikken du hører på boksen. Musikken skal ikke være spesifikk, den skal bare antyde, sier Sten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer