Ti år med Simpsons

LOS ANGELES (Dagbladet): Tegneserieheltene The Simpsons fyller ti år, og Homer & co feirer jubileet i helga.

- For ti år siden hadde jeg ingen illusjon om å komme opp denne røde løperen. Dette er virkelig utrolig. Det tror jeg også lærerne mine synes, så jeg sender dem en liten hilsen, sier Matt Groening i blitsregnet på vei inn til feiringen av sine egne tegnefilmhelter, den populære Simpson-familien.

Populær

Tegnefilmserien om familien fra Springfield, som sendes på TV3, har tjent inn over én milliard dollar for Rupert Murdochs Fox Entertainment Group siden starten for ti år siden. Sammen med «X-Files» er «Simpsons» selskapets mest profilerte tv-serie noensinne. Han har fått mange kjendiser til å bidra med sine stemmer i serien. Noen av dem var til stede på den store festen for tegneseriefiguren natt til i går norsk tid. Sheila E, som er en av Homers favoritter, sang en spesialskrevet låt foran folkene bak serien og fans i alle aldrer fra 60 land.

House of Homer

Homer fikk for øvrig en annen drøm oppfylt denne helga: Legendariske House Of Blues på Sunset Boulevard i Hollywood var for anledningen døpt om til House of Homer, der det ble gjensyn med mange legendariske Simpsons-øyeblikk på scene og skjerm. Simpsons-skaperen ble før den store festen også spurt hvordan han stiller seg til årets presidentvalg i USA: - Jeg vil ikke si hvem jeg stemmer på, men jeg tror Al Gore vinner. Eller for å si det slik: jeg håper George Bush vinner og stiller sin stemme til rådighet for «The Simpsons». Da legger vi den bare på Homer, og det blir veldig morsomt, ler Matt Groening. Den karikerte familien er vist på fjernsyn i 70 land. Siden starten 14. januar 1990 er det produsert 230 episoder av serien, men tegneren Matt Groening har ikke tenkt å gi seg. Han er klar med flere episoder, gjerne 230 til. tommy.fossum@dagbladet.no

BURSDAG: Familien Simpson har holdt sammen i tykt og tynt i ti år.