Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ti år med stjernetøv

Jens Pikenes har i ti år vært innrullert i det glamorøses tjeneste. I desember vrikkes jula inn med gjesteartistene Ole Paus og Elisabeth Andreassen, formerly known as Bettan.

-  Dette tar jeg på fullt alvor, det er ikke hverdagskost å kunne seile inn i jula som et ikon på denne måten. Jeg har lenge mast på Jens, både innendørs og utendørs, om å få være gjesteartist. Det er moro å treffe en som er alle drømmers mor, sier Ole Paus til Dagbladet - eksklusivt selvfølgelig.

Cocktailenes Pikenes overhører rosen, kledd i det nest siste innen sort (svart) lateks, sin karakteristiske Las Vegas-sveis og permanente silkekoteletter. Jula skal vrikkes inn 18. og 19. desember. Ingen pris for høy, ingen artist for lav. Enkel sosiologi eller filosofi.

-  Ole og Jens, én rusten herre og én gyllen gutt. Sammen får vi homsepatruljen til å likne en MC-klubb fra indre Østfold, sier Pikenes og skifter brått tema - like fort som Zsa Zsa Gabor skiftet menn.

I lomma

-  Folk spør hva jeg gjør i fritida. Da er jeg i lomma på min manager.

Kan vi skimte en Pikenes som er i ferd med å bli et instrument for den kommersielle karusell? Vi våger selvsagt ikke å spørre.

Dette er jo først og fremst et showmøte om de ekte verdier, slik det har vært siden det første Penthouse-showet på Rockefeller i 1995.

Det begynte med Kirsti Sparboe og Stein Ingebrigtsen som gjesteartister. Førjula er siden aldri blitt helt den samme, med Dollie de Luxe og Odd Børre, Wenche Foss og Morten Harket, Jan Eggum (Samantha Fox avlyste), Åse Kleveland, Rune Rudberg, Arja Saijonmaa, J-Diva og i fjor Kari Bremnes.

Akutt lesbisk

-  Hva skjedde egentlig det året Fox avlyste, Pikenes?

-  Hun ble lesbisk noen uker før konserten, og var nok redd for å få et tilbakefall til heterofilien i mitt nærvær. Dermed måtte Jan Eggum synge «Touch Me» i duett med meg. Det er utrolig hva man kan lure seriøse visesangere med på.

Ole Paus mener Pikenes lenge har ønsket ham på scenen sammen med Penthouse Playboys.

-  Det som nok har gjort størst inntrykk, er at jeg gjorde en duett med Julio Iglesias for 15 år siden.

-  Du og Iglesias gjorde sterkt inntrykk på en ung mann i tv-stolen. Det var et homoerotisk øyeblikk for historiebøkene, sier Pikenes, som gleder seg som en liten glamunge til konserten:

-  Våre trofaste fans har tatt saken i egen hender og gjort julekonserten til en folkefest. Den er allerede utsolgt, og det før vi har lansert gjesteartistene! Og i år har vi altså to av landets mest folkekjære artister med oss, og begge har kritikerroste nye album ute, sier Pikenes. Under den prisbelønte fotograferingen viser han at han er skapt av en annen verden, der hvor veiene er dekket med røde løpere og bomringene er byttet ut med sjampis-automater.

Stjernetøv

-  Jens Pikenes, aahh. Kan hans navn fortsatt få en stjerneklar himmel til å drysse sitt delikate tøv ned på våre hverdagslige skuldrer, Bettan?

-  Jeg gleder meg virkelig til dette kunstneriske samarbeidet, det er en ydmyk glede å bli invitert sammen med Jens Pikenes og Penthouse Playboys. Dette blir en konsert uten rammer. Jeg gleder meg virkelig. I Sverige er det mer av denne typen førjulskonserter, sier Elaisa , som Pikenes kaller henne.

-  Elaisa har jobbet lenge nok med disse bartetrønderne. Nå skal jeg gå løs på henne med mine myke, parfymerte kinn, sier Pikenes.

Stjernerytter

-  Ole er en artist som får sine egne roadier til å virke glamorøse, men han har en sterk indre utstråling. Å få opptre med ham og Elaisa er som å rundt med to bøtter med lys, sier Pikenes. Han ser gjerne at Ole, til ære for fotografen, påfører seg en rosa minipels av ekte skai.

Paus vegrer, men blir presset til å knele sammen med Bettan foran Pikenes, som legger beina opp på deres skuldrer og feier av sted. I støvskyen skimtes denne latekssanger, sittende på en homo sapiens-chopper.

-  I'm riding the stars. Høyt over Norsktoppen ...!

FREM FRA GLAMSELEN: - Ikke gjør som mora di sier, Jens, mora di er ei ku. Denne Paus-visa tok jeg på alvor i ung alder, sier Jens Pikenes alias Kjetil Rolness under møtet med Ole Paus og Elisabeth Andreassen. 18. og 19.12 synger de med Penthouse Playboys.
1996: Dollie de Luxe og Odd Børre med Johnny Lotion (t.v.) og Jens Pikenes.
1999: Åse Kleveland sto høyt på ønskelista til Jens Pikenes, og vrikket jula inn i 1999.
2001: Arja Saijonmaa og Penthouse Playboys.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media