Ti år på Dagbladets herlige nett. Slikt blir det bok av

Diktkammeret har barnebursdag.

REGN MED DIKTKAMMERET: Diktkammeret har gjort unna ti år for folket på Dagbladets nett. Det er det vi med rette, og uten å bli kalt for spesielt inhabil, kan kalle en suksess. Nå kommer jubileumsboka. Foto: Ole C. H. Thomassen
REGN MED DIKTKAMMERET: Diktkammeret har gjort unna ti år for folket på Dagbladets nett. Det er det vi med rette, og uten å bli kalt for spesielt inhabil, kan kalle en suksess. Nå kommer jubileumsboka. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IDEER: Poesi er språkets regndråper. Søk ly.

En liten metafor fra den lumske og smilende planeten Poetica treffer stadig vekk jorda. Helt sant, fordi lyrikken kan nemlig i år tagge et stort og et par små kors i det himmeltaket du ikke ser.

Først fikk den svenske lyrikeren Tomas Gösta Tranströmer (født 1931), oversatt til norsk av Jan Erik Vold, Nobelprisen i litteratur.

FØRSTE UKA i november arrangeres Oslo Poesifestival, og jaggu er det en viss poesiglede også til helga når denne avisas rare nettfamilie, Diktkammeret, feirer diktbursdag med ti år online for dem som vokser opp i en ganske trådløs barndom.

I den forbindelse kommer det ut ei nevenyttig bok på Det Norske Samlaget «Å våga seg ut i ord - leksjonar, dikt og poetare fra ti år med poesi på nett».

REDAKTØRER FOR BOKA er Helge Torvund og Maria Børja, to særs sentrale personer som virkelig har holdt fast i et kammer som om det skulle inneholdt gull, spøkelser og dyr myrra.

Men, ei hel bok om poesi som få leser og langt færre kjøper? Eller som forfatteren Kenneth Rexroth har uttalt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer