DEBATT

Ti billige gaveideer

Det er ingen grunn til å blakke seg til jul.

DYR HØYTID: Gjennomsnittsnordmannen kjøper julegaver for omkring 6.000 kroner, til tross for at vi er inne i en mer usikker periode i norsk økonomi, skriver Elin Reitan. Foto: Jens O. Kvale / SCANPIX
DYR HØYTID: Gjennomsnittsnordmannen kjøper julegaver for omkring 6.000 kroner, til tross for at vi er inne i en mer usikker periode i norsk økonomi, skriver Elin Reitan. Foto: Jens O. Kvale / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er generøse når de kjøper julegaver. Til tross for at vi er inne i en mer usikker periode i norsk økonomi, fortsetter vi å spandere store summer. I år skal gjennomsnittsnordmannen kjøpe julegaver for omkring 6.000 kroner. En sum som er på nivå med fjoråret.

Jeg tror det er flere årsaker til at vi nordmenn smører på i tykke lag når vi handler julegaver. Redselen for å fremstå som gjerrig gjør at mange gjerne spanderer litt ekstra på julegavene. Stress er også en medvirkende årsak til at julegavebudsjettet blir stort.

Men julegavene trenger ikke å blakke deg. Her er ti tips til billige julegaver:

1. Foto

Et innrammet foto av dem du gir gaven til er hyggelig å få. Har du tatt et blinkskudd i løpet av året, som kan fremkalles å rammes inn? Eller gå på Facebook-profilen til gavemottakeren og skriv ut et bilde du finner der.

2. En god fortelling

Har du god fantasi og er god til å skrive er et dikt, en sang eller en novelle du har skrevet selv en fin gave.

3. Matgaver

Matgaver som for eksempel en hjemmelaget krydderolje. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en billig olje, og fylle den med chili, hvitløk, pepper og annet krydder. Hjemmelaget kjeks eller mandelsmør er hyggelig å få. Brente mandler som du legger i et fint glass. Er dette en gave til dine foreldre, kan du få barna dine til å dekorer glasset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer